1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gölgesinde sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişebileceği değerlerden yoksun insanlık!
Gölgesinde sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişebileceği değerlerden yoksun insanlık!

Gölgesinde sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişebileceği değerlerden yoksun insanlık!

Vegan beslenme savunucusu sosyal medya fenomeni 39 yaşındaki Zhanna Samsonova'nın, "açlıktan" yaşamını yitirdiği belirtildi.

01 Ağustos 2023 Salı 14:00A+A-

Abdurrahman Güner / HAKSÖZ HABER

İnsanlığın modernlikle birlikte içine girdiği eşik onu müthiş bir krize sürükledi. Artık yaşamlarını kendilerinden daha yüce değerler için değil malayani amaçlar uğruna feda eden milyonlarca insan var. Sanki hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayan kalabalıklar bir tarafta dururken öbür tarafta ise insanı şaşkına çevirecek amaçlar için heba olan hayatlar söz konusu.

Vegan beslenme savunucusu sosyal medya fenomeni 39 yaşındaki Zhanna Samsonova'nın, Güneydoğu Asya seyahatinde sadece egzotik meyve diyetiyle beslenmesi sonucu "açlıktan" yaşamını yitirdiği belirtildi. Sosyal medya mecralarında vegan beslenmeyi teşvik ederek milyonlarca izleyiciye ulaşan Zhanna D'Art olarak da tanınan sosyal medya fenomeni, Güneydoğu Asya turu sırasında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Samsonova'nın arkadaşı olan bir kişi "Onun üst katında oturuyordum ve her gün sabahları onun cansız bedenini bulmaktan korkuyordum. Onu tedavi olmaya ikna ettim ama başaramadı" ifadesini kullandı.

Dünyada binlerce insan açlıktan hayatını kaybediyor. Bu insanlar yiyecek ve içeceğe ulaşamamanın verdiği ıstırapla acı çekerek can veriyorlar. Afrika’nın birçok bölgesinde Yemen’de ve Suriye’deki Doğu Guta muhasarasında buna benzer örnekler yaşandı, yaşanmaya devam ediyor ne yazık ki! İnsan yaşamanın devamını sağlayacak kadar bile besine ulaşamayan mazlumların ölümleri varken kendi yaşam formunu oluşturmak için bir takım besin türlerini yemeyi reddedenlerin varlığı dünyanın içine girdiği anlam krizinin önemli yansımalarından birisi.

Kimse vegan beslenmeyi bir tercihe indirgememeli. Vegan denilen şey arkasında ideolojik formasyonu olan bir düşünme biçimi aslında. Yani veganlık birileri için "anlamlı" hayat sürmenin temel yolu. Daha doğru bir ifadeyle hayat sürememenin…

Açlıktan hayatını kaybeden mazlumların var olduğu bir dünyada hayvan ve hayvan ürünü olan besinleri yememeyi tercih ettiği için ölen insanların da var olması oldukça trajik hatta trajikomik bir durum. Şimdi birileri Zhanna Samsonova’yı kahraman ilan edecek. Hatta hayatı üzerine bir film dahi çekilebilir…

Tüm bu yaşananlar Seyyid Kutub’un modern insanın yaşadığı o büyük krize dair çizdiği efsanevi çerçeveyi hatırlatıyor. Onun sözleriyle bitirelim:

Bugün insanlık bir cehennemin kenarında bulunmaktadır… Bu hal, başının üstünde asılı duran yok oluş tehdidinden değildir… Bu, bir hastalık belirtisidir ama hastalığın kendisi değildir. Gerçek sebep, insan hayatının, gölgesinde sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişebileceği değerlerin iflas etmesidir. İnsanlığa verebileceği hiçbir değeri kalmayan batı dünyasında bu durum oldukça belirgindir. O batı dünyası ki, iflas noktasına varan tükenmişlikten sonra, kendi varlığını kendisine bile ikna edecek hiçbir şeye sahip değildir!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum