1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Göçmen meselesinden önce ırkçı düşmanlık ve tahrik sorununa ne yapacağınızı bilelim!
Göçmen meselesinden önce ırkçı düşmanlık ve tahrik sorununa ne yapacağınızı bilelim!

Göçmen meselesinden önce ırkçı düşmanlık ve tahrik sorununa ne yapacağınızı bilelim!

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı Murat Kurum vaatlerini açıklamaya yanlış yerden başlamış…

08 Ocak 2024 Pazartesi 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP idaresi altında mevcut işleyişinden bile mahrum kalan İstanbul yaklaşan seçimlerde bütün ülkenin gündeminde. AK Parti’nin adayının kim olacağı en büyük sorulardan birisiyken çok sürpriz olmayan bir isim açıklandı ve 2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev alan Murat Kurum, AK Parti’nin adayı oldu.

Murat Kurum isminin genel anlamda kamuoyunda olumlu karşılık bulduğunu söylemek mümkün. Ekrem İmamoğlu’nun popülist siyasetine karşı Murat Kurum'un samimi, dürüst ve vicdanlı bir söylem üretmesi gerekiyor.

Seçimler yaklaşırken çalışmalarına başlayan Murat Kurum Fatih'te esnafı ziyaret etti. Kurum’un göçmenlerle ilgili sözlerinden ise meseleyi doğru bir bağlama oturtmadığı anlaşılıyor..

"İstanbul’daki göçmen sorununu da yönetmek zorundayız. Onlar bir savaş sonucunda ülkemize sığınmış sığınmacılardır. Geçici bir süre içinde buradalar. Ülkelerindeki savaş bittiği zaman inşallah memleketlerine dönecekler. O zamana kadar ülkemizin, İstanbul’umuzun istihdamına katkı sunuyorlar. Bunu da yönetmek zorundayız. İstanbul’da yaşamanın bir ruhu var. Bir kültürü var. Erzurum kültürü ile İstanbul kültürü aynı değil. Ne yapıyoruz, gittiğimiz şehre adapte oluyoruz. Bu şehrin yaşama kültürünü herkes kazanacak. Kim olursa olsun. Güven, huzur içerisinde kardeşlik hukuku içerisinde yaşanacak. Sokakları güvenli olacak. Bizim bir kız çocuğumuz gece yarısı da evine huzurla gidecek. Otobüsten indiği zaman evine huzurla girecek. Gerekirse otobüsümüz sadece durakta değil evlerine kadar o süreci yürütüyor olacak."

Göçmenleri bir “güvenlik sorunu” gibi tanımlayan Kurum aslında bu sözleriyle İmamoğlu’nunkisine benzer bir popülizm üretiyor. Türkiye’de bir göçmen sorunu değil ırkçı nefret ve tahrik sorunu olduğunu vicdan sahibi olan herkesin malumu... Bu sebeple AK Parti seçmenleri başta olmak üzere tüm seçmenler Kurum’dan göçmen meselesinden önce ırkçı düşmanlık ve tahrik sorunu hakkında gerekli açıklamaları yapmasını bekliyor.

Dezenformasyona dayalı algı operasyonlarıyla göçmenlerin nefret objesi haline getirildiği bir ülkede siyasilerin söylemlerini çok dikkat ederek oluşturması gerekmekte. Murat Kurum’dan ilerleyen günlerde ırkçıların oluşturmaya çalıştığı kara propaganda hakkında da açıklamalar yapmasını bekliyoruz!

HABERE YORUM KAT