1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Göç İdaresi’nin yaptığı bu ayrımcılık ne hukuka sığar ne de insanlığa!
Göç İdaresi’nin yaptığı bu ayrımcılık ne hukuka sığar ne de insanlığa!

Göç İdaresi’nin yaptığı bu ayrımcılık ne hukuka sığar ne de insanlığa!

Deprem bölgesinden ayrılan mültecilerin kamuya ait yurt ve misafirhanelerde kalmasına izin verilmeyecek!

12 Şubat 2023 Pazar 11:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kahramanmaraş merkezli depremin 13 milyonu aşkın insanı etkilediği ifade ediliyor. Bu insanların içinde bir grup var ki onların yaşadıklarını düşünmek bile zor…

Suriye’de Esed rejiminin katliamlarından kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilerin var olan durumu deprem sebebiyle iyice ağırlaştı. Depremzedelerle dayanışma ruhunu artırmamız gerekiyor. Mülteci depremzedelerin de aynı şekilde gözetilmesi gerekiyor. Zira az evvel değinildiği gibi iyice zorlaşan şartlar sebebiyle mültecilerin durumları herkesten daha fazla belirsizliğini koruyor.

Göç İdaresi ise yayımladığı yazıda afetten etkilenen 10 ildeki mültecilerin bu illeri izinsiz terk etmelerine izin verilirken gidecekleri illerde kamuya ait yurt ve misafirhanelerde kalmasına izin verilmeyeceği ifade ediliyor!

whatsapp-image-2023-02-12-at-10-28-39.jpeg

İşin özeti mültecilere “başınızın çaresine bakın!” denilmişe benziyor. Irkçı siyasetçi ve medya organlarının “gazını almak” için yapılmışa benzeyen bu açıklama ne hukuka sığar ne de insanlığa! Asıl başka illerde akraba ve yakını olma ihtimali düşük olan mültecilerin kamuya ait yurtlara ihtiyacı vardır. Baştan sona ayrımcılık kokan bu uygulamaya hemen son verilmesi için yetkilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

11 Yorum