1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Göç İdaresi’nin İdris Sihamedi'nin sığınma talebine yanıt vermesi yerli Charlie Hebdocuların zoruna gitti!
Göç İdaresi’nin İdris Sihamedi'nin sığınma talebine yanıt vermesi yerli Charlie Hebdocuların zoruna gitti!

Göç İdaresi’nin İdris Sihamedi'nin sığınma talebine yanıt vermesi yerli Charlie Hebdocuların zoruna gitti!

Fransa’nın hukuksuzca kapısına kilit vurduğu BarakaCity isimli İslami kuruluşun başkanı İdriss Sihamedi'nin Türkiye’ye sığınma talebi sonrasında Göç İdaresi’nin olumlu cevabı ‘içimizdeki Fransız’ların fena halde zoruna gitti.

29 Ekim 2020 Perşembe 22:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hz. Muhammed’i tahkir eden karikatürleri bir devlet politikası olarak sahiplenen ve ülkedeki İslami sivil toplum kuruluşlarını hedef tahtasına oturtan Fransa’nın politikalarına tepkiler sürerken, Türkiye’deki Charlie Hebdocular olarak tanımlanabilecek ‘içimizdeki Fransız’ların bir kısmı İdriss Sihamedi'nin Türkiye’ye sığınma talebi üzerine gürültü kopararak itibarsızlaştırma operasyonuna start verdiler.  

Fransa’nın geniş tepki ve tartışmalara konu olan İslamofobik politikaları kapsamında hukuksuzca kapısına kilit vurduğu BarakaCity isimli İslami kuruluşun başkanı İdriss Sihamedi'nin Türkiye’ye sığınma talebi ve sonrasında Göç İdaresi’nin bu talebe verdiği cevap yerli Charlie Hebdocuları birhayli öfkelendirdi.

Cumhuriyet’inden T24’üne Charlie Hebdocu ve İslami hareket düşmanı birçok gazete ve internet sitesi olaya dair attığı manşet ve sunuş tarzıyla tahammülsüzlüğünü ortaya koydu. İslam düşmanı Fransa’nın “Radikal İslamcı” tanımına peşinen teslim olan medya oluşumlarından bazılarının ise İdriss Sihamedi'ye dair “Selefi”, “Cihatçı” gibi sıfatlarla peşin hükümlülüğünü okuyucuların üzerine boca etmesi dikkatlerden kaçmadı.

İdriss Sihamedi ile irtibata geçen hukukçular, sitemize bilgi vererek Sihamedi'nin vatandaşlık işlemleri hakkında çalışmalara başladıklarını söylediler. HAKSÖZ-HABER olarak bu haksızlığın ortadan kaldırılması için süreci yakından takip edeceğiz...

İşte onlardan bazıları:

11014.png

11015.png

11016.png

11017.png

11018.png

11019.png

11020.png

11021.png

Bunlar da sosyal medyada yuvalanmış yerli Charlie Hebdocu kullanıcılardan örnekler:

11022.png

11023.png

HABERE YORUM KAT

6 Yorum