1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gizli Suriye görev gücü Talon Anvil sivilleri bilerek öldürmüş!
Gizli Suriye görev gücü Talon Anvil sivilleri bilerek öldürmüş!

Gizli Suriye görev gücü Talon Anvil sivilleri bilerek öldürmüş!

Çok gizli bir Amerikan saldırı hücresi olan Talon Anvil, ABD Suriye'de IŞİD’le savaşırken sivilleri de kasıtlı bir şekilde hedef aldırıp öldürmüş.

14 Aralık 2021 Salı 16:20A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

IŞİD’e binlerce bomba ve füze fırlatan ancak çok sayıda sivili öldürdüğü belirlen Talon Avil adlı yapı, 2016-2019  arasında düzinelerce sivili “meşru savunma” kılıfı altında SİHA saldırılarıyla öldürdü.

New York Times’daki makaleye göre, eski ABD savunma bakanlığı ve CIA yetkilileri, “grubun sivilleri hiç umursamadığını” ayrıca “soruşturulmadıklarını” belirtti.  

Talon Anvil (Pençe Örs) adlı birim 2014 ile 2019 yılları arasında ABD'nin hava kuvvetlerinin vuracağı hedefleri belirlemekle görevlendirilmişlerdi.

Talon Anvil adlı gizli birim hava kuvvetlerine hedef saptaması için çalışıyordu. Birim konvoylar, arabalara atılan bombalar, komuta merkezleri ve savaşçı mangalarının yerlerini tespit edip hava kuvvetlerine koordinatları gönderiyordu. Ancak birimin, birçok zaman sivilleri kasıtlı bir şekilde hedef alan SİHA saldırılarını organize ettikleri ortaya çıktı.

CIA’e göre Talon Anvil adlı birim çatışmalarda hiçbir rolü olmayan insanları kasıtlı hedef almıştı. CIA’e göre Talon Anvil, tarlalarından çalışan çiftçileri, sokaktaki çocukları, savaştan kaçan aileleri ve binalara sığınan köylüleri tehlikeli hedef olarak belirleyip bombalanmalarını sağladı.

 

Uydu görüntülerine göre Suriye'nin Humus'ta bulunan Karama kasabasına yapılan hava saldırılarından öncesi ve sonrası

 

Talon Anvil adlı örgüt, ekranlarla dolu anonim odalarda çalışan 20'den az kişilik bir birim olarak Suriye’de ABD’nin çatışmalarında çalışan gizli yapılanmalardan biriydi. Ordunun katı kuralları yerine gevşek bir çalışma biçimine sahip olan yapı, paralı askerler gibi hareket ediyor ve sorumluluk almadığı gibi soruşturulmuyordu da.

Talon Anvil, IŞİD'e karşı fırlatılan 112.000 bomba ve füzede çok büyük bir rolün sahibiydi. 2016'dan 2018'e kadar yüzlerce gizli Talon Anvil görevinde çalışan eski bir Hava Kuvvetleri istihbarat subayı, "Acımasızca verimli ve işlerinde iyiydiler" diyor ve ekliyordu, "Ama aynı zamanda birçok kötü saldırı da yaptılar."

 

Talon Anvil’e vur emrini kim veriyordu?

Orduya göre daha denetimsiz olan bu yapı kendi kararlarını hızlıca uygulamaya almakla görevlendirilmişti. ABD bürokrasisi onları özel yetkili kılmış ve böylelikle orduyu da sorumlu tutmanın önüne geçtiklerini düşünmüşlerdi.

Eski istihbarat subayı ve CIA raporlarına göre gerçekte, -dört mevcut ve eski askeri yetkiliye göre- saldırıların çoğunluğu üst düzey liderler tarafından onaylanmasına gerek olmadan gerçekleştiriliyordu.

Talon Anvil’deki nispeten düşük rütbeli ABD Ordusu Delta Kuvvetleri komandoları tarafından kararlar alınıyor ve uygulamaya konuluyordu.

Düzinelerce, sayısı tam olarak açıklanmayan rakamlarda sivil ölümleri gerçekleştiren ABD’nin kirli düzeni bir kez daha ortaya çıktı.

 

Sivillerin araçları hedef alınıyordu!

3 Aralık tarihinde Suriye'deki bir aile İdlib'ten ayrıldıktan yarım saat sonra Drone kazası veya saldırısı ile karşılaşmışlardı. O anlar ailenin çocukları tarafından kayıt altına alınmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum