1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın Savcılık İfadesi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın Savcılık İfadesi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın Savcılık İfadesi

Genelkurmay Başkanı Akar tanık sıfatıyla ifade verdi, darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı.

25 Temmuz 2016 Pazartesi 13:30A+A-

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar savcılık ifadesinde, darbe girişiminin yaşandığı gün Tümgeneral Mehmet Dişli'nin kendisine, "Komutanım operasyon başlıyor, herkesi alacağız, taburlar, tugaylar yola çıktı. Biraz sonra göreceksiniz" dediğini, kendisinin de Dişli'ye, "Gittikleri yolun yanlış olduğunu, büyük bir bataklığa battıklarını, cezasını çekeceklerini, hiç olmazsa bir erkeklik gösterip başkalarını bu işe bulaştırmadan ve ölüm kalım olmadan bu işi sonlandırmalarını, hemen giriştikleri bu girişimi durdurmalarını söylediğini" aktardı. Akar, "Ancak ikna edemedim" diye konuştu.  

"Dilerseniz sizi Fetullah Gülen ile görüştürürüz"

Genelkurmay Başkanı Akar, "(Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı) Hakan Evrim 'dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz' gibi bir şey söyledi. 'Ben kimse ile görüşmem' diyerek tersledim. Ardından Akın Öztürk dışındakiler odayı terk ettiler." dedi.

"Bana sözde bildiri metnini imzalamam ve okumamı istediklerinde elimi bile sürmedim"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, savcılık ifadesinde, "Bana sözde bildiri metnini imzalamam ve okumamı istediklerinde elimi bile sürmedim. Hatta bana okuduklarında önemsiz ve alaycı bir şekilde dinledim. Hatta öyle ki bu olaylar bittikten sonra ben bu hainlerin oluşturduğu cuntaya verdikleri ismi Yurtseverler Birliği gibi aklımda kaldığı halde, Yurtta Sulh Konseyi olduğu ortadadır. Ruh halimdeki şiddetli kızgınlık ve hiddet hiç bitmedi. Anılan konseyin kimlerden oluştuğu konusunda bir şey söylemediler." dedi.

Orgeneral Akar, savcılık ifadesini şöyle sürdürdü:

"Bu darbe teşebbüsünü planlayan ve uygulamaya koyanların bu örgüt mensupları olduğuna inanıyorum. Bu çılgınlığa girişmelerinde, Ağustos şurasına ilişkin yaptığımız kapsamlı, ciddi ve titiz çalışmalarda bu örgütün büyük bir darbe yiyeceğini anlamalarının en önemli etken olduğunu düşünüyorum." 

AA

HABERE YORUM KAT