1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gençler Nakba Gününde Yürüyüş Düzenledi
Gençler Nakba Gününde Yürüyüş Düzenledi

Gençler Nakba Gününde Yürüyüş Düzenledi

İsrail'in Filistin'i işgale başladığı gün olarak anılan Nakba Günü'nde gençler İsrail'i ve bölgedeki diktatörleri protesto etti.

15 Mayıs 2013 Çarşamba 22:00A+A-

Küresel güçlerin eliyle İsrail’in Filistin topraklarına yerleşmeye başladığı ve Nakba (büyük felaket) Günü olarak anılan işgal günü münasebeti ile bir araya gelen üniversiteli öğrenciler bu işgali protesto etmek için Sultanahmet’ten Sirkeci Postanesi’ne yürüdüler.

BM’ye Kara Mektup ismi ile bir araya gelen bir grup öğrenci yaklaşık bir yıldır farklı dillerde hazırladıkları ve binlerce insana imzalattırdıkları, İsrail’in bu hukuksuz ve zalimane Filistin işgali üzerine itiraz mektuplarını postaneye teslim etmek üzere Nakba Günü yürüyüşünün çağırıcısı oldular.

Birçok öğrenci grubunun desteği ile gerçekleştirilen yürüyüş Sultanahmet Camii avlusunda tekbirlerle başladı. Çoğunluğu öğrenci olan kortej Filistin ve Özgür Suriye bayraklarıyla, üzerinde “Siyonistler ve Diktatörler İslam Topraklarından Defolun!”, “Filistin’den Siyonist Katiller, Suriye’den Baas Çetesi; Defolun!” yazan  dövizlerle ve sloganlarla yürüdü.

Sloganlarda;  “Katil İsrail Ortadoğu’dan Defol!”, “Filistin Direnişi Onurumuzdur!”, “Türkiye Uyuma Kardeşine Sahip Çık!” mesajları öne çıktı. Ayrıca yürüyüş boyunca Suriye direnişi ile birlikte Myammar, Patani, Arakan ve birçok coğrafyada devam eden zulüm ve direnişler de sloganlarla selamlandı.  “Hür Orduya Hamas’a Direnişe Bin Selam!” sloganının ardından hali hazırda zulüm gören ve direnen İslam coğrafyalarındaki kardeşlerini de tek tek, tekbirlerle anarak, yürüyüşü Sirkeci Postanesi önünde tamamladılar.

Postane önüne gelindiğinde bütün kortejin sesli şekilde eşlik ettiği En’am Suresi’nden “Benim namazım, ibadetlerim hayatım ve ölümün yalnızca âlemlerin Rabbi olan Allah içindir.” Ayetinden sonra Al-i İmran Suresi’nden “Deki, ey kâfirler yakında yenileceksiniz! Ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz!” ayeti okundu. Okunan ayetlerin sonunda basın açıklaması da okunarak programa son verildi.

BM’ye gönderilmek üzere hazırlanan, binlerce insanın imzaladığı kara mektuplar grup temsilcileri tarafından postaneye teslim edildi.

Haksöz-Haber

nakba_gunu_yuruyus-(2).jpg

nakba_gunu_yuruyus-(3).jpg

nakba_gunu_yuruyus-(4).jpg

nakba_gunu_yuruyus-(5).jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum