1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Genç Şahitler Öğrenci Kulübü Üyeleri Kır Gezisinde Buluştu
Genç Şahitler Öğrenci Kulübü Üyeleri Kır Gezisinde Buluştu

Genç Şahitler Öğrenci Kulübü Üyeleri Kır Gezisinde Buluştu

Yeni kurulan Amasya Üniversitesi Genç Şahitler Öğrenci Kulübü etkinliklerine devam ediyor. Kulüp tarafından Pazar günü Suluova Yedikır’a gezi düzenlendi.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 12:28A+A-

Nisan 2016’da kurulan Amasya Üniversitesi Genç Şahitler Öğrenci Kulübü, etkinliklerine devam ediyor.

İlk etkinlik olarak, 18 Nisan 2016’da Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda Şair – Yazar Metin Önel Mengüşoğlu’nun “Müstesna İnsan Mehmet Akif” isimli konferansını tertip eden kulüp, Grup Yürüyüş’e 5 Mayıs 2016’da üniversite öğrencileri için bir konser verdirmeyi planlamış fakat Üniversite yönetiminin tüzükte konser verilmesine dair bir ibare bulunmamasını bahane ederek izin vermemesi üzerine bunu gerçekleştirememişti.

Bu engellemeye rağmen etkinliklerine ara vermeyen kulüp,  baharın gelmesiyle beraber üniversitedeki arkadaşları ve öğrenciler dışından da katılımın olduğu Yedikır gezisi düzenledi.

Yaptığı etkinliklerde misyonlarını tevhit, vahdet, adalet ve ümmet, vizyonunu ise gençlik olarak belirleyen Genç Şahitler Kulübü üyeleri, gerçekleştirdikleri faaliyetlerle özelde üniversite gençliği arasında, temelde ise toplumun genelinde insanları kuşatan ifsada ve yozlaşmaya karşı fıtri ve İslami değerleri esas alan etkinliklerle İslami şahitlik sorumluluğunu yerine getirmeye çalışmaktadırlar.

Bu bilinçle hareket eden kulüp üyeleri, piknik organizasyonundaki sorumluluklarını yerine getirirken iş bölümü dahilinde çalışmaları, içlerinden bir grubun sabah namazından sonra Yedikır mesire alanına gidip erkenden hazırlıklara başlamaları gibi uygulamaları ile işbölümü ve görev bilinci konusundaki hassasiyetlerini ortaya koyarlarken, tüm etkinliklerinde İslami davete de ne kadar önem verdikleri ortaya koydular.

Nitekim etkinliklerde kız ve erkeklere ayrı ayrı yerler hazırlanması Genç Şahitler kulübünün asıl fikrinin ve ahlaki değerlere verdiği önemin bir yansıması oldu. Hayatı ibadet ve muamelat olarak ayırmaksızın, tümünü bir bütün olarak ibadet olarak kabul eden, İslami mücadelede hakkı yeryüzünde hakim kılma noktasında bu tür etkinlikleri araç olarak gören Genç Şahitler Kulübü üyeleri, salt kulüpçülüğün ötesinde İslami sorumluluklarını birlikte sürdürebilecekleri gençler arasında kardeşlik hukukunun geliştirilebilmesi adına bu tür organizasyonları önümüzdeki dönemlerde de sürdürmeyi planlamakta olduklarını ifade etmektedirler.

Özellikle öğlen namazının beraberce yirmiye yakın gençle cemaat halinde kılınması, voleybol, futbol gibi oyunların oynanması, beraber yapılan yemeklerle, semaverlerde pişen çaylarla sıcak bir ortamın sağlanması ve kardeşlik hukukunun da bu vesileyle bir nebze daha perçinlenmesi, gezinin en güzel anlarından ve kazanımları olarak göze çarpmaktaydı.

Gezinin sonlarına doğru yine semaverlerde pişen çaylar eşliğinde Yüce Allah’ın son vahyi olan Kur’an’ın önemi, mutlaka anlaşılması ve yaşantıya aktarılması gerektiği konulu sohbetin ardından gezi sona erdi. 

img_1165.jpg

img_1166.jpg

img_1167.jpg

img_1168.jpg

HABERE YORUM KAT