1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gelecek Partisinden başörtüsüne “siyasi rehine”benzetmesi!
Gelecek Partisinden başörtüsüne “siyasi rehine”benzetmesi!

Gelecek Partisinden başörtüsüne “siyasi rehine”benzetmesi!

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün: “İktidar, başörtüsüyle okuyan 20 yaşındaki bir genç kızın sırf başörtüyle okuyabilme hakkı veriyorum diye bu kızımızı rehin alıyor” benzetmesinde bulundu.

26 Eylül 2021 Pazar 18:14A+A-

HAKSÖZ HABER

Başörtü meselesi üzerinden seçmenin tecihinin yönlendirildiği iddiasında bulunan Sema Silkin Ün, başörtülü seçmenleri siyasi rehine olarak gördüğü gibi tüm seçmeni aynı kefeye koyduğu söylemi ile Gelecek Partisi’nin başörtüsünü iç politika malzemesi olarak kullanabileceğini gösterdi.

AK Parti’nin büyük bir hatası olarak bilinen Şehir Üniversitesi’ni kapatmasını eleştiren Sema Silkin Ün, “Şehir Üniversitesi muhafazakar camianın büyük bir kazanımı değil miydi?” diye sordu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün’ün katıldığı bir televizyon programından derlenen konuşması Gelecek Partisi’nin sosyal medya hesaplarında “İktidar Başörtülü İnsanlarımızı Siyasi Rehine olarak tutuyor” başlığı ile paylaşıldı. Eleştirilmesi oldukça makul bir olay olan “Şehir Üniversitesi meselesi” ile “başörtülüleri siyasi rehine olarak tutmak” söylemi aynı bağlamda değerlendirilemeyecek kadar farklı durumlar iken, bu tarz söylemlerin her iki parti için de hayırlı olmayacağı yorumları yapıldı.  

İktidarın politikalarını eleştiren Sema Silkin Ün, "İktidar, başörtüsüyle okuyan 20 yaşındaki bir genç kızın sırf başörtüyle okuyabilme hakkı veriyorum diye bu kızımızı rehin alıyor. Gelecek Partisi olarak biz, bu siyasi rehineleri, arkadaşlarımızı, dostlarımızı, bu iktidarın elinden kurtaracağız… Başörtüsüyle okuyan 20 yaşındaki bir genç kızın sırf başörtüyle okuyabilme hakkı veriyorum diye bu kızımızı rehin alıyor. Cengiz Holding'in affettiği vergilerine karşılık rehin alıyor. Gelecek Partisi olarak biz, bu siyasi rehineleri, arkadaşlarımızı, dostlarımızı, bu iktidarın elinden kurtaracağız." dedi.

 

gelecek-aprtisi-siyasi-rehine-tweet.jpg

 

Gelecek Partisi'nin sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşılan video,

HABERE YORUM KAT

14 Yorum