1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Emniyet Müdürlüğü atamaları ne anlama geliyor?
Emniyet Müdürlüğü atamaları ne anlama geliyor?

Emniyet Müdürlüğü atamaları ne anlama geliyor?

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 10 ilin emniyet müdürü merkeze alındı, 33 kente yeni emniyet müdürü ataması yapıldı.

07 Temmuz 2021 Çarşamba 18:16A+A-

HAKSÖZ HABER

Emniyet Müdürlerinin görev yerlerini değiştiren ve yeni atamalar gerçekleştiren kararname herkes uykusundayken gerçekleşti.

Yaşanan değişiklik henüz çok taze olduğu için söylenen her söz bir şeyleri ıskalama riskini taşıyor. Ancak kamuoyunun hadiseye yaklaşımının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Parti arasındaki gerginliğin bir sonucu şeklinde olduğu gözlemlendi.

Geçtiğimiz gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu’nun arkasında oldukları mesajını verirken AK Parti cephesi sessizliğini korumuştu. Gece kararnamesi ile yapılan Emniyet Müdürleri atamaları bu gerginlikte nereye düşüyor kesin olarak gelecek günler gösterecek!

Her şeye karşın özellikle bir isim üzerinden gerçekleşen tartışma yaşananlar hakkında tahminde bulunmamızı sağlıyor. Geçtiğimiz aylarda yaşanan "Andımız" tartışmalarında Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP, AK Parti ile ters kutuplara düşmüştü.

Devlet Bahçeli’nin yüksek perdeden gösterdiği tepki hemen karşılık bulmuş ve Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı bir operasyona “Andımız” adını vermişti. Operasyonun başındaki isim olan dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper de gece kararnamesi ile görevinden alınanlar arasında.

Sudan’a atanan Metin Alper'in görev yerinden ayrılırken de “Andımız” olarak bilinen öğrenci andını okuduğu ifade ediliyor. Sözcü ve Yeniçağ gibi yayın organları ise şimdiden tabiri caizse karalar bağlamış. Irkçı öğrenci andına sahip çıktığı için Sudan’a atandığını ileri süren yayın organları tepkilerini ortaya koyuyorlar!

Metin Alper’in hangi gerekçeyle Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevinden alındığını bilemiyoruz. Ancak Sözcü ve Yeniçağ’ın ileri sürdükleri sebepten kaynaklı bir durum söz konusu ise sevindirici bir gelişme ile karşı karşıya olduğumuz aşikar. Neler yaşandığı hakkında daha kesin şeyler söyleyebilmek için ilerleyen günleri bekleyip göreceğiz…

HABERE YORUM KAT

1 Yorum