1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gebze'de Adeviyye Nöbeti Başladı
Gebzede Adeviyye Nöbeti Başladı

Gebze'de Adeviyye Nöbeti Başladı

Gebze'de Mısır ve Suriye'deki kardeşlerine destek olmak isteyenler Adeviyye Nöbeti'nde buluştu.

04 Eylül 2013 Çarşamba 16:49A+A-

Gebze Mısır ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen “Adeviyye Nöbetini Devralıyoruz” etkinliği Gebze Kent Meydanı’nda başladı. “Kardeşlik Bedel İster” sloganıyla 4 gün 4 saat her akşam saat 20.00-24.00 arasında gerçekleştirilecek olan programa Gebzeliler büyük ilgi gösterdi. Musa Öztürk’ün sunduğu Programa konuşmacı olarak platform adına Yakup Ayaz, İHH Başkanı Bülent Yıldırım’la Müslüman Kardeşler Türkiye Temsilcisi Ahmet Yusuf katıldı. Açılış konuşmasını yapan Yakup Ayaz, platform olarak Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamlara karşı verilen direnişe destek vermek amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

MISIR’DAKİ DARBENİN ÜÇ SEBEBİ

Emrullah Çalışkan hocanın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin ilk akşamında konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır’daki darbeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Meydanda toplanan 3 binden fazla kişiye hitap eden Bülent Yıldırım “Mısır’daki darbenin altında yatan üç sebep var. Mursi yönetime geldiğinde üç hedef koydu. Bağımsız silah sanayii, bağımsız gıda sanayii ve bağımsız İlaç sanayii dedi. Uluslar arası şirketlerin tahakkümünü reddetti. Bu üç sebepten dolayı Mursi’ye darbe yapıldı. Batı silahla Müslümanları sömüremeyeceğini anladı. Yeni bir planlama yaptı. Bu planlama içimizde hainler üretmek. Direniş kırıcılığı yapmak ve bizi birbirimize kırdırmaktır. Ama artık tüm dünyada uluslar arası vicdan hareketi başlamıştır. Bu vicdan hareketiyle tüm dünyada yeni bir değişim rüzgarı esecektir” dedi.

AHMED YUSUF: MEYDANLAR BİZE GÜÇ VERİYOR

Programda konuşan Mısır Müslüman Kardeşler Türkiye temsilcisi Ahmed Yusuf, darbeye karşı direnen Mısır halkına verdiği destekten ötürü meydanları dolduran Türkiye halkına teşekkür etti. Mısır’da 6 bine yakın şehit, binlerce yaralı verdiklerini ifade eden Ahmet Yusuf, darbe sonrası tutuklananların sayısının 15 bine ulaştığını söyledi. Ahmet Yusuf, “Darbecilerin yaptığı tüm katliam ve tutuklamalara rağmen Mısır’da direniş devam ediyor. Mısır halkı baskılara boyun eğmeyecek ve meydanları bırakmayacaktır. Türkiye’de meydanlarda verilen destek bize güç veriyor. Mısır halkına verdiğiniz samimi destekten dolayı hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Grup Yürüyüş'ten Direniş Marşları

Mısır ve Suriye'deki kardeşlerimize destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte Grup Yürüyüş de marş ve ezgileriyle yer aldı. Ortadoğu'daki halk hareketlerine adadığı son albümü Hurriyya'dan ezgiler seslendiren Grup Yürüyüş'e topluluk hep bir ağızdan eşlik etti.

Gebze Kent Meydanı’nda bu akşam düzenlenecek etkinliğin ikinci gününe konuşmacı olarak Abdullah Yıldız katılacak. Gebze Kent Meydanı’ndaki etkinlikte Grup Çağrı da bir konser verecek.

adeviyye_nobet_gebze-(3).jpg

adeviyye_nobet_gebze-(8).jpg

adeviyye_nobet_gebze-(7).jpg

adeviyye_nobet_gebze-(10).jpg

adeviyye_nobet_gebze-(12).jpg

adeviyye_nobet_gebze-(9).jpg

adeviyye_nobet_gebze-(4).jpg

adeviyye_nobet_gebze-(6).jpg

adeviyye_nobet_gebze-(5).jpg

adeviyye_nobet_gebze-(13).jpg

adeviyye_nobet_gebze-(2).jpg

adeviyye_nobet_gebze.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum