1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gazetecilere Akşener’den AK Parti toplantısına katılın icazeti
Gazetecilere Akşener’den AK Parti toplantısına katılın icazeti

Gazetecilere Akşener’den AK Parti toplantısına katılın icazeti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, İsmail Küçükkaya’nın programında sarf ettiği sözler ‘yandaş basın’ söylemlerinden ne kadar uzak?

25 Ekim 2022 Salı 21:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Altılı masa üyesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, ‘gazetecilerin davet edildiği AK Parti organizasyonuna katılıp katılmama konusunda ne düşündüğü soruldu. Akşener, 'gidin gazeticiliğinizi yapın' dedi.

Siyasilere ve siyasete ‘mesleğinin penceresinden bakan’, mesleki ilkeleri önemsediğini iddia eden gazetecilerden İsmail Küçükkaya Halk Tv’deki programında Meral Akşener’e, 'AK Parti’nin davetine icabet edilmeli mi?' diye sordu.

İsmail Küçükkaya, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı için gelen davetle ilgili biz muhalif gazeteciler sizce ne yapalım?" diye sorarken Akşener de alaylı bir dille, “Bence katılın ama ilginç olan şu; acaba sayın Erdoğan ve yanındaki muhteremler gazetecimsi, akademisyenimsi arkadaşların kendilerine verdikleri zararı anlamış olabilirler mi, basının ne kadar önemli ve hür olduğunu anlamış olabilirler mi?” ifadeleriyle cevap verdi.

İktidarın birçok alanda kuşatıcılığını yitirdiği ifade edilen atmosferde kimi basın mensuplarını davet ettiği organizasyonların yeni olmadığı biliniyor. Geçtiğimiz günlerde çokça konuşulan basın yasasının meclisten geçmesinin ardından iktidara basın özgürlüğü üzerinden yüklenen muhalif isimlerin, yıllardır iktidar tarafından birçok noktada organizasyonlara davet aldığı görülmüştü. Ancak muhalefetin basın özgürlüğü adı altında kendisini konumlandırdığı ‘özel’ pozisyondan istediği gibi yararlanamayacağı ifade edilen yasanın ardından, ‘iktidardan ilk kez davet alıyormuş gibi davranan’ basın mensuplarının ‘muhaliflikleri sorgulandığı gibi muhalif partilerle olan ilişkileri de ‘yandaşlık metaforuna’ olan yakınlığı ile dikkat çekiyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum