1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gayriciddi işlerle mecrasından sapan FETÖ ithamı!
Gayriciddi işlerle mecrasından sapan FETÖ ithamı!

Gayriciddi işlerle mecrasından sapan FETÖ ithamı!

Çanakkale’de yapılan gözaltılarda isnat edilen suçlamalar trajikomik bir duruma işaret ediyor!

22 Mayıs 2021 Cumartesi 10:57A+A-

HAKSÖZ HABER

Çanakkale merkezli 14 ilde FETÖ’ye yönelik yapıldığı söylenen gözaltılarda 84 kişi alıkonuldu. Döviz, silah ve doküman ele geçirildiği belirtilirken yapılan suçlamalarda bir detay dikkat çekti.

DHA’nın konuyla ilgili haberinde gözaltına alınan bazı kişilere suç olarak “bilinçli bir şekilde koronavirüsü toplum geneline yayma” iddiasında bulunuldu. Bu kişilerin filyasyon ve karantina şartlarını çiğneyerek toplum sağlığını tehlikeye attıkları iddiası örgütsel bir tavır alış gibi lanse edildi.

Halkın arasına karışarak bilinçli yayma eğiliminde bulunduğu öne sürülen bu kişiler hakkında hazırlanan tutanak ve DHA’nın haberi veriş şekli gayriciddi bir duruma işaret ediyor. Gülencilerin en çok kullandıkları araçlardan birisi toplumsallığı sağlıklı ilişki ağlarından yoksunlaştırmaktı. Kimsenin kimseye güvenmediği, herkesin bir gizli hesabının olduğu bir vasatta Gülencilerin istediklerini yapabiliyorlardı.

Çanakkale’de yaşanan olay misali şeyler ise Gülencilerin kurmaya çalıştıkları siyasal-sosyal işleyişe hizmet eden bir duruma denk düşüyor. Akıl dışı, saçma sapan iddialarla insanların terör veya başka bir suçla ilişkilendirildiği bir gidişattan hayır beklemek mantıklı olmaz zaten!

“Bilinçli bir şekilde koronavirüsü yayma eğilimi” komik olduğu kadar gerçeklikten uzak bir suçlama! Bu gibi iddialar yüzünden FETÖ ithamı mecrasından saparak gayriciddi, içi boş ne idüğü belirsiz bir şeye dönüşüyor. Devlet veya toplumda kendisine yer açmak isteyen, güçten pay almak isteyen meşum çevreler ise FETÖ ithamı ile istedikleri gibi at koşturmaya devam ediyorlar. Zira bu çevrelerin toplumsal siyasal normalleşme, hukuk, adalet, refah gibi bir endişesi yok!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum