1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hakkında Tahliye Kararı
Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hakkında Tahliye Kararı

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hakkında Tahliye Kararı

22 aydır tutuklu bulunan ve Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik davadan yargılanan vakfın Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul hakkında bugün Adana’da görülen 5. duruşmada tahliye kararı verildi.

05 Aralık 2019 Perşembe 16:16A+A-

Tahliye kararı Kuytul'un Twitter hesabında şu ifadelerle duyuruldu:

"Alparslan Kuytul tahliye edildi! Aleyhinde hiçbir delil bulunmadığı halde haksız yere 22 aydır Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi, “Suç Örgütü Kurmak Ve Nitelikli Dolandırıcılık” iddiasıyla yargılandığı 4. Ağır ceza mahkemesinden bugün (05.12.2019) TAHLİYE EDİLDİ.

Mahkemeden Çıkan Tahliye Kararı; mütevazı, şeffaf ve saygın bir hayat yaşayarak ömrünü İslam’a ve ümmetin geleceğine adayan Alparslan Kuytul Hocaefendinin ve yine kendisi gibi hiçbir suça karışmamış talebelerinin herhangi bir suç örgütü ile irtibatlı olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Furkan Vakfı‘nın tertemiz olduğu anlaşılmıştır.

Hiçbir suçu olmadığı halde haksız yere 22 aydır cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendinin maruz kaldığı tüm bu zulümleri,  şiddetle kınıyor ve bu haksızlığı halkımızın vicdanına sunuyoruz."

Ne olmuştu?

Adana Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve 43 kişiyle beraber yargılanan Alparslan Kuytul hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek isteyerek yardım etme' ve 'Silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kuytul'un 15 ve 16 yaşındaki iki kızı hakkında, Kuytul'un serbest bırakılması için yapılan yürüyüşe katıldıkları için dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum