1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa Başbakanı: Yeni Bir Döneme Girdik
Fransa Başbakanı: Yeni Bir Döneme Girdik

Fransa Başbakanı: Yeni Bir Döneme Girdik

Fransa Başbakanı Valls, Nice saldırısının ardından yeni bir döneme girdiklerini ve artık terör tehdidiyle yaşamak zorunda olacaklarını söyledi.

15 Temmuz 2016 Cuma 14:05A+A-

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın başkanlığında Elysee Sarayı'nda yapılan Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından açıklama yaptı. Fransız Başbakan, Nice kentindeki saldırının ardından ülkede üç günlük yas ilân edildiğini duyurdu.

"Savaştayız" diyen Başbakan Valls, teröre boyun eğmeyeceklerini söyledi. Ancak yeni bir döneme girildiğini ve terör tehdidiyle yaşamak zorunda olacaklarını belirtti. Birlik olacaklarını da ekledi.

Saldırının mağdurları ve yakınları için bütün devlet imkânlarını seferber ettiklerini anlatan Valls, Paris Başsavcısı'nın konuyla ilgili terör soruşturması başlattığını hatırlattı.

Hollande'ın 26 Temmuz'da sona erecek olağanüstü hâl uygulamasının 3 ay daha uzatılacağını açıkladığını da hatırlatan Valls, konuyla ilgili düzenlemenin Salı günü Meclis'e sunulacağını belirtti.

Hollande, 10 bin asker ve polisin devriye gezdiği ve önemli merkezlerde gözetleme görevi yaptığı "Gözcü (Sentinelle)" Operasyonu'nun devam edeceğini, yedek askerlere çağrı çıkarılacağını ve bu askerlerin sınır kontrolleri dâhil gerekli görülen tüm alanlarda görev almalarının sağlanacağını açıklamıştı.

Fransa'nın Nice kent merkezinde bir kamyon kullanan saldırgan, aracıyla 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine girmiş, olayda 84 kişi ölmüş, 18'i ağır 150'ye yakın kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Reuters, AA

HABERE YORUM KAT