1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Florya Ormanı mescidsiz kaldı!
Florya Ormanı mescidsiz kaldı!

Florya Ormanı mescidsiz kaldı!

İBB tarafından işletilen Florya Ormanı'nda mescid işlevsiz hale getirildi!

06 Ekim 2021 Çarşamba 19:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Bakırköy’deki Florya Ormanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Ormanı sık sık ziyaret eden İstanbullular bugün farklı bir manzara ile karşılaştılar. Daha önceki dönemde yapılan ve gezinti bölgesinin merkezinde işlek bir yerde bulunan mescid yıkılmıştı.

Haksöz Haber’e ulaşan bir videoda Bakırköy Florya Ormanı ziyaretçileri mescidin eski ulaşılabilir yerinden kaldırılması üzerine yeni mescid mekanı olarak ücra bir köşenin gösterildiğini belirtiyorlar. Yeni mescid ise henüz açılmış değil… Kısaca hassasiyet sahibi insanların şuan Florya Ormanı’nda ibadetlerini yerine getirebilecek temiz ve kullanışlı bir mescid yok!

Bu durumun ne zaman düzeltileceği sorusu görevlilere sorulduğunda ise “Yeni kapatıldı, bir sene içinde açılıp açılmayacağını bilmiyoruz.” şeklinde cevap veriliyor.  

İBB, CHP yönetimine geçtikten sonra yapılmayacak denilen her şey yapıldı. Önce yapmayacağız denilmesine rağmen geçmiş dönemde işe alınan işçiler uzaklaştırıldı. Belediye sosyal tesislerinde satılmayacak denilen alkollü içecekler satıldı. Şimdi ise sosyal alanlar mescidlerden mi arındırılıyor?

CHP’nin dindar insanların hassasiyetleri noktasında oldukça problemli bir geçmişi var. Bu sebeple  doğal olarak büyük veya küçük atılan her adım şüpheyle karşılanıyor...

Türkiye’nin normalleşmesi adına CHP’nin kendi içinde özeleştirisini yapıp oy için değil insani ve vicdani hasletler için din veya dindarlarla ilişkili konularda çok daha dikkatli davranması gerekiyor. Ancak karşı karşıya olduğumuz tablo seçimlerden önce Yasin-i Şerif okuyan CHP’li Belediye Başkanı adayının seçildikten sonra alkollü içki satıp mescidleri kullanışsız hale getirmesinden ibaret!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum