1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fırat Haber Ajansı’nın Müdürü Belçika’da Tutuklandı
Fırat Haber Ajansı’nın Müdürü Belçika’da Tutuklandı

Fırat Haber Ajansı’nın Müdürü Belçika’da Tutuklandı

PKK’nın yayın organı Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) Müdürü Maxime Azadi, Türkiye’nin talebi üzerine Belçika’da tutuklandı.

21 Aralık 2016 Çarşamba 16:19A+A-

AA’nın Belçika’nın haber ajansı Belga’ya dayandırdığı haberine göre, PKK’nın yayın organı Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) Müdürü Maxime Azadi Belçika’dan geçerken, perşembe günü Turnhout şehrindeki “rutin bir kontrol” sırasında gözaltına alındı. Maxime Azadi, çıkarıldığı mahkemece cuma günü “hakkında araştırma yapılması için” tutuklandı.

Türkiye’nin, Maxime Azadi’yi PKK ile iş birliği yapmakla suçladığı ve yakalanması için İnterpol’e talepte bulunduğu belirtildi.

Avukatı, Maxime Azadi’nin serbest bırakılması için başvuruda bulundu. Başvuru, cuma günü Turnhout mahkemesinde görülecek.

Belçika’daki PKK Davası

Belçika’da, 2006’da PKK’nın Avrupa’daki üst düzey yöneticilerinden Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar’ın da aralarında bulunduğu 36 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı. Kasım ayında ise soruşturma davaya dönüştürülmüş, ancak Brüksel Soruşturma Dairesi, PKK’nın “terör örgütü” olmadığını iddia ederek dava açılmasını reddetmişti. Federal Savcılık ise karara itiraz etmişti.

Türkiye, Belçika’yı “terörle mücadele”de yeteri kadar iş birliği yapmamakla eleştiriyor. PKK’nın TV kanallarının yayın yaptığı ülkede, örgütün bazı liderleri de yaşıyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum