1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. FETÖ paranoyası Ukrayna işgalini bile gölgeledi!
FETÖ paranoyası Ukrayna işgalini bile gölgeledi!

FETÖ paranoyası Ukrayna işgalini bile gölgeledi!

Ona buna FETÖcü diyen, insanları karalamak için her türlü durumu kullanan kesimlerin, iktidara yaranmak ve kendilerine itibar kazandırmak için bu kez de 'Ukrayna’dan Rus işgaline karşı haberleri aktaran Gülsüm Halilova'yı hedef almaları tepki çekti.

28 Şubat 2022 Pazartesi 11:16A+A-

HAKSÖZ HABER 

"Ukrayna’da çektiği videolarla Rusya aleyhine algılar yaratmaya çalışan gazeteci Gülsüm Khalilova’nın ABD Ukrayna Büyükelçiliği Medya Geliştirme Fonu tarafından desteklendiği ortaya çıktı" iddiaları ilk olarak Türkiye'deki Rus propaganda haber sitesi Aydınlık'ta yer aldı. Birçok gazetecinin de destek verdiği iddia ve ithamlar sonrası, FETÖcü yaftasının karşıtı olunan fikirleri ifade edenlere karşı ne kadar kolay kullanılabildiğini gördük.

Aydınlık ve Rusçu diğer birçok kitle ve grubun ürettiği iddialar sonrası, Ukrayna'daki gelişmeleri gazeteci kimliğiyle cesurca ve Rus karşıtlığı üzerinden aktaran Gülsüm Halilova hedef tahtasına konuldu.

Sosyal medyada hedef alınan Halilova hakkında dün en ağır ithamlarda bulunan sosyal medya gazetecilerinin kimileri Halilova hakkındaki iddialarını geri alarak "kardeşim" söylemlerine geçti. Bugün kardeşlik mesaji vererek kendilerince yanıldıklarını ifade ettiler ancak Halilova hakkında kaleme aldıkları yazılar, provokasyon ve komplo teorilerine dair özür dahi dilemediler.

FETÖcü'den CIA ajanlığına kadar birçok yaftalamada bulunulan gazeteci Halilova hakkında oluşturulan bu mesnetsiz iddiaların Ukrayna'nın işgalini de gölgelediği görüldü. 

Rus propaganda haber kaynağı Aydınlık, Halilova hakkında iftiralara başvurduğu haberinde, 'Ukrayna’da savaş çığırtkanlığı yapan ve sivil yerleşim yerlerinin bombalandığı gibi asılsız iddialar yayan Khalilova’nın kamuoyunu manipüle eden kışkırtıcı açıklamalarından son örneği şu şekilde yazdı' diyerek Halilova'nın şu tweetini aktardı: "Bu gece sahtekar medeni dünya uyurken, Moskova çarı ve Lenin'in torunları bizi sabaha kadar bombaladı. Rus çarı çocukları, kadınları bombalıyor. Siz orada mısınız? Sıra sizin şehirlerinize gelmeden bir ses verin." 

Aydınlık ekibi, "Rusya'yı haklı çıkaracağım, pir-ü pak göstereceğim" derken Rus karşıtlarını "foncu, FETÖcü, mandacı, CIAci" olarak yaftalamayı seçiyor. 

İddialara dair savaşa dair anlık veri aktarımına ara vererek kendisi hakkındaki bilgileri aktaran Halilova 'zorunlu açıklama' başlığı altında kendisine atfedilen iddialara ve çalışma biçimine dair şu bilgileri paylaştı. 

Kırımlı gazeteci Gülsüm Halilova,"Arkadaşlar, iki gündür savaşın içinde zor şartlarda yayın yapmamıza ve gazetecilik görevimizi sahada yerine getirmeye çalışırken, bir takım art niyetli insanlar, troller, birtakım yerlere/ideolojilere teslim etmiş olanlara anlatacak sözümüz yok, Onlara ne anlatsak da fayda etmez, ama kara propagandadan etkilenmiş, mantıklı ve ruhu temiz arkadaşlarıma açıklama yapmayı borç bildim. Yakın dostlarımız çevremiz biliyor ki, Yıllardır Kırım Türklerinin sesi olan ve bu uğurda büyük bedeller ödemiş, benim de çalıştığım ATR kanalı 1 yıldan fazla çok ciddi ekonomik sorunlar yaşıyor, bununla ilgili medyada haberler de yapıldı, hatta borcunu ödeyemediği için uydudan çıktı, çalışanlarının büyük bölümü ayrılmak zorunda kaldı, bizler aylardır maaş alamıyoruz. Evet bazı dönemlerde AB ve büyükelçilikler ‘’azınlıkların haklarını savunma, medyaya destek’’ projeleri kapsamda burada herkese destek oldukları gibi çalıştığım kanala da destek olunmuştu. Zaten kanal aldığı bağışları şeffaf bir şekilde açık olarak profilinde yazmış, bu bölgede bu yardımları ayakta kalmak için birçok kurum alıyor. Görüyorum ki bilmeyenler çok maalesef, Ben 2014 yılına kadar Kırım’da yaşadım, başka bölgede olmadım, benim ana dilim Türkçe, 7 yaşına, yani ilk okula kadar sadece Türkçe konuşurdum, okulda Rusçaya başladık, Kırım’ın Sudak bölgesi iç Anadolu Türkçesine çok benzer, Kırım Türkü olduğum için kanalda 8 senedir Türkçe, Rusça, Ukraynaca yayın yapıyoruz, 2 yıl önce de twitter'da haber yapmaya başladım, Türkçe konuşan ve Türkler sadece Türkiye’den ibaret olmadığı için Bütün Türk dünyasının, herkesin Rusça konuştuğu ortamda Türkçe hitap etmek istedim. Sanki yeni açmışım gibi algı yapıldı. 

 

aydinlik-halilova.jpg

 

Bizim Rus halkı ile çok iyi dostluğumuz var, dili edebiyatı, onlar kadar biliyoruz seviyoruz ama Rus halkına ve bütün bölgeye baskı yapan Rusya’da rejimi demokratik bir şekilde eleştiriyoruz, buda en doğal hakkımız ama buna karşı hakkımda kara propaganda yapıyorlar. Benim amacım Savaşta olup bitenleri, edindiğim çoğu güvenilir kaynaklardan sizlere aktarmak, takdir edersiniz ki bir savaş ve pek çok insan yanlış bilgi paylaşabiliyor yada değişken olaylar gelişebiliyor, tabi bunu yaparken de hatalarımda olabiliyor ama kasıtlı değil düzeltiyorum." dedi. 

FETÖ iddialarıyla ilgili de Halilova, "Ayrıca hiç sevmediğim, hayatımda hiçbir zaman düşüncem yolum, fikrim, ideolojim doğal olarak kesişmediği. Hatta isim olarak bile tanımadığım, takip etmediğim hain FETÖ terör örgütü ve üyeleri, sempatizanları, benim haberimi paylaşmışsa (ki öyle eleştiriler var) ben ne yapabilirim. ben bu ortamda kim yazmış, paylaşmış kim beni takip ediyor bakmıyorum haberi paylaşıp çıkıyorum. Bazı insanlar ters algı yapmak içinde bazı şeyler yorumlar yaza bilir benim hakkımda, bunlar önemli değil önemli olan gerçektir, gerçeğe inan insanların önünde saygı ile eğiliyorum." ifadelerini kullandı.

Silahlı resminin kendisine karşı propaganda amacıyla kullanılması hakkında Halilova, "Yaklaşık 8 sene önce Kırım’da olduğum zaman, ki bilenler bilir kaçırmalar, tecavüzler, öldürmeler çok fazla oluyor, gerek olursa kendimi savunmak için yasal olarak tabanca eğiti almıştım, poligonda bir fotoğrafımı alıp çok fazla yerle çektiler. Gerçek budur" dedi. 

Aydınlık gazetesinin Rusya'ya karşı mücadele verenlere karşı kullandığı ithamlarda, Uygurlar, FETÖcüler, ABDciler gibi birçok ifade yer alması dikkat çekiyor. 

 

aydinlik-yalan-haber.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum