1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Fetih-Der ve Özgür-Der'den Ramazan yardım çalışmaları
Fetih-Der ve Özgür-Der'den Ramazan yardım çalışmaları

Fetih-Der ve Özgür-Der'den Ramazan yardım çalışmaları

Fetih-Der ve Özgür-Der, Ramazan ayında Suriye’de yardım çalışmalarına kesintisiz devam etti.

12 Mayıs 2021 Çarşamba 13:19A+A-

HAKSÖZ HABER

Ramazanın bereketi özellikle yokluk ve darlık içinde olan kardeşlerimiz için hayati bir öneme sahip. Müslümanların yardımlaşma gelenekleri ise bu noktada birçok mazlum ve mağdur için can suyu anlamına geliyor.

İslami STK ve çevrelerin yardım faaliyetlerinin bu bağlamda Suriye, Filistin gibi Müslüman beldelerindeki kardeşlerimize ulaştırılması ‘hayra çağıran ümmet olma’ vasfının da en büyük göstergeleri arasında. Bu sebeple yardım faaliyetlerini artırırken bunları kalıcı işlere dönüştürmeye çaba göstermeliyiz.

Fetih-Der ve Özgür-Der’in Suriye İdlib’te gerçekleştirdikleri düzenli yardımlar Ramazan ayının bereketiyle taçlandı. Fetih-Der Başkanı Yılmaz Bulat yardım organizasyonları hakkında şu bilgileri veriyor: Siz değerli bağışçılarmızın destekleri ile Suriye İdlib Bölgesinde Ramazan ayında yetimhanelerde, çadırlarda ve bölgede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere 12.000 adet gıda kolisi ulaştırdık.

Yine bu Ramazan da 55.000 kişiye iftar yemeği verildi ve 12.500 kardeşimize bayramlık dağıtımı gerçekleştirildi. 2021 Ramazan yardım çalışmalarında desteğini esirgemeyen özellikle Özgür-Der'e ve diğer kurumlara teşekkür ederiz.

Ramazan ayında gerçekleştirilen yardım faaliyetleri kardeşlik bağlarımızı güçlendirirken özellikle yetim kardeşlerimiz içinde çok fazla öneme sahip. Kendileriyle ilgilenen birilerinin varlığını hisseden yetim kardeşlerimiz yarının Suriye’sini, Filistini’ni de kuracak olanlardır. Bu nedenle yardım faaliyetlerine destek olan tüm bağışçılar için Rabbimizden mağfiret diliyoruz. Allah yaptığımız işleri bereketlendirsin…

HABERE YORUM KAT

1 Yorum