1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Fatih’te Kudüs İçin “Küresel Yürüyüş” Eylemi (FOTO GALERİ)
Fatih’te Kudüs İçin “Küresel Yürüyüş” Eylemi (FOTO GALERİ)

Fatih’te Kudüs İçin “Küresel Yürüyüş” Eylemi (FOTO GALERİ)

Kudüs ve Mescid-i Aksa için Fatih’te yapılan yürüyüşte Kudüs’e sahip çıkılması çağrısında bulunuldu ve Kudüs Haftası ilan edildi.

07 Haziran 2013 Cuma 18:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kudüs’ün işgalinin 46. yıldönümü münasebetiyle bugün Fatih’te bir yürüyüş yapıldı. Filistin Dayanışma Derneği FİDDER’in organize ettiği ve çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüş Cuma namazı sonrasında Fatih Camii’nden başladı, Saraçhane Parkında yapılan açıklama ile sona erdi.

Gilad Şalit esir takasında özgürleşen eski Filistinli esirlerden Türkiye’ye sürgün edilenlerin başını çektiği eyleme Türkiye’de yaşayan Filistinlilerin yanı sıra Suriyeliler de katıldı. Eyleme Türkiyeli Müslümanlardan da destek geldi.

Mescid-i Aksa ve Kudüs ile ilgili sembollerin yanı sıra Filistin ve Özgür Suriye bayrakları, Şeyh Ahmed Yasin ve Rantisi’nin posterlerinin taşındığı yürüyüşte “Kudüs Ümmetin Kalbidir!” “Dünya Halkları Kudüs’ün Özgürlüğünü İstiyor!” “Kudüs’ü Beraber Korur, Beraber Geri Alırız!” “Hamas’a Selam Direnişe Devam!” yazılı pankartlar açıldı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa Haftası

Grup Yürüyüş’ün marşlarıyla destek verdiği yürüyüşün sonunda “Kudüs’e Küresel Yürüyüş” adı altında Ankara’da ve Diyarbakır’da ve yanı sıra dünyanın birçok noktasında gösterilerin yapıldığı hatırlatıldı. Bu hafta bundan sonra Kudüs ve Mescid-i Aksa Haftası ilan edildi. Bundan her sene bu haftanın Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili etkinlikler yapılacağı duyuruldu.

FOTO GALERİ...

Saraçhane’ye kadar caddeyi trafiğe kapatarak tekbirler ve sloganlar eşliğinde yürüyen topluluk önce İsra Suresinden ayetleri dinledi. Ardından FİDDER yöneticilerinden Muhammed Emin, neden böyle bir yürüyüş tertipledikleri hakkında “Kudüs’e Küresel Yürüyüş” hakkında bilgi verdi.

Filistinli esirleri temsilen eski esir ve Kudüs evlatlarından Mahmud Atton ve ardından gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ile Suriyeli muhalif imam Şeyh Muti’nin konuşma yaptığı eylemde Prof. Dr. Ahmet Ağırakça da basın bildirisini okudu ve konu hakkında görüşlerini paylaştı.

Kudüs’e Sahip Çıkalım!

Aksa’nın Özgürlüğü Suriye’den Geçer!

Kudüs’e sahip çıkmanın ve Siyonist tehlikeye karşı Kudüs’ü gündemleştirmenin önemine dikkat çeken konuşmacılar Mescid-i Aksa’yı özgürleştirecek adımların bu bilinci her daim uyanık tutmakla gerçekleşeceğini ifade ettiler. Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ilgisinden düşürülmesine yönelik gayretlere karşı uyanık olunması çağrısında bulunan konuşmacılar; Suriye’deki vahşetin sona ermesinin ve Beşşar Esed rejiminin yıkılmasının Kudüs’ün özgürlüğüne giden kapıyı arayacağını belirttiler.

Filistin-Suriye Kardeşliği

Eylemde başta yıllarca İsrail zindanlarında kalan Filistinli esir Mahmud Atton’un Kudüs’ün özgürlüğünün Suriyeli kardeşlerimizin özgürlüğüyle mümkün olacağını ifade etmesiyle Suriyeli imam Şeyh Muti’nin Aksa’nın, Kudüs’ün çocuklarına yönelik sözleri ümmet olduğumuz gerçeğine işaret etmesi bakımından önemliydi.

Kudüs’ü Yahudileştirmeye yönelik Siyonist İsrail’in çalışmalarının hız kazandığının belirtildiği basın bildirisinde ise Küresel Yürüyüşün amaç ve hedefleri şöyle açıklandı:

1- “Kudüs’e Özgürlük, İşgale Hayır” sloganı ile Kudüs’ün işgaline karşı olduğumuzu vurguluyoruz.

2- İşgalci Siyonist devletinin başta Kudüs halkına ve tüm Filistinlilere uyguladığı zulüm ve göç ettirme projesine karşı durduğumuzu gösteriyoruz.

3- Bu yürüyüş ile Filistin halkının yalnız olmadığını ve meşru direnişinin yanında olduğumuzu işgalcilere ve bütün dünyaya duyuruyoruz.

4- Kudüs’ün işgalcilerin başkenti olarak uluslararası camiada kabul edilmediği gibi, Filistin Devletinin başkenti olacağına inandığımızı başta Siyonist işgalcilere ve tüm dünyaya haykırıyoruz.

5- Dünyanın barışı, barış şehri olan Kudüs’ten geçer. Bu gerçeği tüm dünyaya bir kez daha bildiriyoruz.

Grup Yürüyüş’ün “Sirac el-Aksa” ve “İntifada” adlı eserlerini seslendirdiği eylemde Filistinli çocuklar da bir skeç oynadılar. Çocukların gösterisinde Mescid-i Aksa’nın kurtuluşunun direnişle mümkün olduğu mesajı verildi.

EYLEMDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT