1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Fatih'te Cunta Yargısı Protesto Edildi
Fatih'te Cunta Yargısı Protesto Edildi

Fatih'te Cunta Yargısı Protesto Edildi

4 Kasım günü mahkeme karşısına çıkarılması beklenen Mursi’nin Darbeciler tarafından yargılanması İstanbul Saraçhane Parkında protesto edildi.

03 Kasım 2013 Pazar 14:58A+A-

HAKSÖZ-HABER

3 Temmuz’da askeri darbe ile devrilen Mısır’ın ilk seçilmiş-meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 4 Kasımda yargılanmak istenmesi Özgür-Der tarafından İstanbul’da protesto edildi. Saraçhane Parkında toplanan yüzlerce kişi Cunta lideri Sisi’yi lanetlerken İhvan’a ve Mursi’ye destek verdi. Murat Ayar’ın sunduğu ve “Darbeciler, Mursi’yi Yargılayamaz”, “Dünyanın Sessizliğine Rağmen Susmayan, Cuntanın Katliamlarına Karşı Yılmayan, Direnen Mısır Halkına Bin Selam!”, “Zorbalık ve Hukuksuzluk Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!” yazılı pankartların açıldığı eylemde “İslami Hareket Engellenemez!”, “Darbeciler Yenilecek, İslami Hareket Kazanacak!”, “Müslüman Zulme Ortak Olamaz!”, “Suriye’de Mısır’da, Direnişe Bin Selam!”, “Darbeci Firavunlar Döktükleri Kanda Boğulacak!”, “Metin Turan’a Özgürlük” yazılı dövizler taşındı.

Mursi Değil, Cunta Hesap Verecek!

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya yaptığı konuşmada yargılamanın Mursi’ye yönelik değil İslami harekete karşı yürütüldüğünü ifade ederken işletilen bu baskıcı sürecin Müslümanları sindiremeyeceğini belirtti. Kaya özetle “Cuntacılar Mursi’nin şahsında İslami hareketi tasfiye etmeye çalışıyorlar. Oysa bu tür senaryolarla İslami hareketin bitirilemeyeceğini darbeciler de öğrenecekler. Mursi, Mısır’da İslami hareketi temsil etmektedir. Hasan el-Benna’ların, Seyyid Kutupların, Abdulkadir Udeh’lerin yolunu sürdürmektedir. Onu yargılayanlar ise tam 60 yıldır Mısır’ı darbeyle, baskıyla, işbirlikçilikle tahakküm altında tutan despotların varisidirler. Tüm bu süreç zalimlerin baskı ve zorla İslami hareketi sindiremeyeceğini onlara öğretmiş olmalıydı.  Muhammed Mursi esir alınmış olsa da, teslim olmayı reddederek, tüm dünyaya, bizlere, gelecek nesillere bir Müslümanın baskı ve zor karşısında izzetli duruşunun ne olduğunu göstermektedir. Bizler Muhammed Mursi’nin yarın yapılacağı ilan edilen duruşmada savunma yapmayıp, zalimleri yargılayacağına inanıyoruz. Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit kılmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mursi Değil İnsanlık Yargılanıyor

Türkiye’de yaşayan İhvan yetkililerinden Eşref Abdülgaffar yaptığı konuşmaya “Mısır’da halk tarafından seçilmiş olan Mursi’yi yargılamak isteyenler, cinayet işleyen, tecavüz eden, insanları kadın-çocuk demeden esir alan suçlulardır” sözleriyle başladı. “4 Kasım Mursi’nin değil tüm özgür insanların yargılanacağı gündür” diyen Abdulgaffar bu sebeple bu günü özgürlüğün, adalet ve insanlığın ayaklar altına alındığı gün olarak anılacağını ifade etti.

Mursi Eşkıya Usulüyle Kaçırılmıştır

Eylemde bir konuşma yapan Akit Gazetesi yazarı Ahmet Varol konuya gösterilen ilgiye teşekkür etti. Mısır tarihinde ilk kez geçerli bir seçimle başa gelmiş olan Mursi’yi eşkıya usulüyle kaçıranların bugün yargıç pozisyonuna geçip adalet sağlayıcılığına soyunmalarının anlamsızlığına dikkat çeken Varol Mursi’nin halen meşru/resmi cumhurbaşkanlığı sıfatını taşıdığını belirtti. Mursi’nin dik duruşunun Şeyh Ahmet Yasin’in Siyonist devlet karşısındaki tavrına benzediğini vurgulayan Varol cuntanın mahkemelerinin geçersiz olduğunu kaydetti.

Darbeci Katiller Mursi’yi Yargılayamaz!

Türkiye’de yaşayan Mısır, Suriye ve Filistinlilerin de destek verdiği eylem öncesinde Adevviye Meydanı’nda söylenen marşlar Saraçhane’de de çalındı. Mısır, Rabia, Suriye ve Tevhid bayraklarının olduğu eylemde “Darbeciler Mursi’yi Yargılayamaz!”, “Katiller Mursi’yi Yargılayamaz!”, “Ya Allah Menna Ğayrek Ya Allah!”, “Mursi’ye Selam Direnişe Devam!”, “Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık!”, “Suriye’de Mısır’da İntifada Her Yerde!”, “Defol Sisi, Seninleyiz Mursi!”, “Yalla İrhal Ya Sisi/Beşşar!”, “İslami Hareket Engellenemez!”, “Yaşasın İslami Mücadelemiz!”, “Katil Cunta, ABD’ye Kukla!” sloganları da atıldı.

Fotoğraf: M. Furkan Olgun

Foto-Galeri İçin Tıklayınız...

20131103_sarachne_misir_eylem-(1).jpg

20131103_sarachne_misir_eylem-(5).jpg

20131103_sarachne_misir_eylem-(2).jpg

Foto-Galeri İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum