1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Fatih’te Binler Mısırlı Kardeşlerimiz İçin Yürüdü (FOTO-VİDEO)
Fatih’te Binler Mısırlı Kardeşlerimiz İçin Yürüdü (FOTO-VİDEO)

Fatih’te Binler Mısırlı Kardeşlerimiz İçin Yürüdü (FOTO-VİDEO)

529 idam kararını protesto etmek için tüm Türkiye’de protesto gösterileri devam ederken Fatih’teki yürüyüşe binler katıldı.

11 Nisan 2014 Cuma 18:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformunun çağrısıyla Cuma namazında Fatih Camiinde toplanan binlerce kişi, namazdan sonra buradan kortejler halinde sloganlar ve tekbirlerle Saraçhane’ye kadar yürüdü.

İdamların durdurulmasını talep eden ve Mısır İslami hareketiyle dayanışma çağrılarında bulunan içerikte çok sayıda pankart ve döviz açan göstericiler Mısır, Rabia, Özgür Suriye ve Tevhid bayrakları taşıdılar.

Bir ucu Saraçhane’ye ulaştığında diğer ucu Fatih Camii önüne henüz çıkmış olan kortej sırasında yoğun katılıma rağmen mağduriyet oluşmasın diye trafik sadece tek yönlü ve kısa bir süre için kapatıldı. Yürüyüş sırasında esnaf alkışlarıyla, araçla geçenler ise kornalarıyla desteklerini sundular.

Musa’nın Asasıyla Titresin Sehpalar…

Yürüyüşe çeşitli STK’lar, sendikalar, öğrenci grupları, imam hatip okulları, aydınlar ve sanatçılar da kendi pankartlarını, dövizlerini açarak destek verdi. Grup Yürüyüş “Musa’nın Asasıyla Titresin Sehpalar; Ne Kıyamlar Biter Ne Kutuplar, Esmalar!” yazılı bir pankart açarak yürüyüşe destek verdi.

Saraçhane Parkında noktalanan yürüyüş, burada yapılan konuşmalarla devam etti. Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Anadolu Platformu Sözcüsü Ahmet Çamurlu, İHH Başkan Yardımcısı Osman Atalay ve İhvan mensubu Mısırlı milletvekili Adil Raşid birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar 529 kişiye 2 celse ve toplam 20 dakikalık bir yargılama neticesinde idam cezası veren Minye mahkemesinin insanlık tarihinin utanç sayfalarında çoktan yerini aldığına dikkat çektiler: “Darbenin hukuku budur! Sokaklarda canlı yayınlarda yüzlerce insanı katleden, slogan atanların üstüne kurşun yağdıran, cezaevi aracında 37 insanı boğanların, işkencecilerin hukuku budur!”

Konuşmacılar, Türkiyeli Müslümanların hakları gasp edilenlerin, zulme maruz kalanların ve direnenlerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

“Rabia Direnişini Yalnız Bırakmayacağız!”

Eylemde Sisi gibi zalimlerin yanı sıra, Beşşar gibi kasaplar, Suud ya da İran gibi işbirlikçiler ve tüm bu katil diktatörlüklerin patronluğunu yapan ABD ve Rusya da lanetlendi, yuhalandı. Dün kurşunlara, katliamlara rağmen susmayan, sinmeyen Mısırlı kardeşlerimizin bugün de idamlar, hukuksuzluklar karşısında geri adım atmadıklarına dikkat çekildi ve Rabia direnişi selamlandı.

Konuşmaların ardından Grup Yürüyüş, “Ahi Ente Hurrun” ve “Yalla İrhal Ya Beşşar, Yalla İrhal Ya Sisi” adlı eserlerle katılımcılara seslendi.

Eylem boyunca tekbirler getiren göstericiler sık sık şu sloganları attı: “İdam Sehpası Yıldıramaz İhvan’ı” “Yaşasın Ümmet Dayanışması!” “Defol Sisi, Seninleyiz Mursi!” “Zulüm Biter, Sabır Savaş Zafer!” “Ya Allah Menna Ğayrek Ya Allah!” “Seyyid Kutub El Benna Selam Olsun İhvan’a!” “Katiller Mursi’yi Yargılayamaz!” “Suriye’ye Mısır’a, Direnişe Bin Selam!” “Suriye’de Mısır’da Müslümanlar Kıyamda!” “Katil Esed Katil Sisi” “İslami Hareket Engellenemez!” “Katil Suud Mısır’dan Defol!” “Katil İran Suriye’den Defol!” “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!” “Katil Rusya Suriye’den Defol!” “Katil Hizbullah Suriye’den Defol!” “Katil İsrail Filistin’den Defol!” “Katil İran, Katil Suud!” “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah!” “Üzülme Gevşeme Allah Bizimle!” “Diktatörler Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!” “Yaşasın Küresel İntifada!”

 

FOTO GALERİ >>>

2014-04-11_fatih-sarachane-misir-529-idam-protesto-yuruyusu-egypt-turkey-54.jpg

2014-04-11_fatih-sarachane-misir-529-idam-protesto-yuruyusu-egypt-turkey-04.jpg

2014-04-11_fatih-sarachane-misir-529-idam-protesto-yuruyusu-egypt-turkey-30.jpg

2014-04-11_fatih-sarachane-misir-529-idam-protesto-yuruyusu-egypt-turkey-13.jpg
Fotoğraflar: Aydın Ünlü - Gökhan Ergöçün / Haksöz-Haber

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

HABERE YORUM KAT

13 Yorum