1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunulacak
Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunulacak

Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunulacak

Gazeteci Fatih Altaylı'nın “Türkiye’yi Suriye’ye savaşsız kaybettik. 4 milyon askerle gelip Türkiye’yi esir almış gibi görünüyorlar” sözleri üzerine Mülteci Hakları Derneği, Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

16 Aralık 2020 Çarşamba 18:06A+A-

HAKSÖZ HABER

Uluslarası Mülteci Hakları Derneği Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Gazeteci @fatihaltayli’ nın özel bir televizyon kanalında sarfettiği, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, mültecileri açıkça hedef gösteren ve gerçeği yansıtmayan açıklamaları nedeniyle dernek olarak savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.” dedi.

Fatih Altaylı Habertürk ekranlarında yayınlanan TekeTek programında mültecilere yönelik ırkçı açıklamalarda bulundu. Fatih Altaylı, Esed rejiminden kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilere yönelik “asker” ve “işgalci” gibi çirkin ifadeler kullandı.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği de Altaylı’nın ırkçı söylemlerinin kabul edilemeyeceğini belirterek Altaylı hakkında halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.  

Habertürk ekranlarında Suriyeli sığınmacılara karşı ayrımcı ve ırkçı ifadeler kullanan Fatih Altaylı, “Türkiye'yi Suriye'ye savaşsız kaybettik. 4 milyon askerle gelip Türkiye'yi esir almış gibi görünüyorlar. Meclis kürsüsünden bağırmakla olmuyor bu işler" demişti.  

fatih-altayli-suc-duyurusu.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum