1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Faşizm Kendini Saklama Gereği Bile Duymayacak Hale Geldi’
‘Faşizm Kendini Saklama Gereği Bile Duymayacak Hale Geldi’

‘Faşizm Kendini Saklama Gereği Bile Duymayacak Hale Geldi’

Yazısında Habertürk televizyonunda yaşanan son hadiseden hareketle değerlendirmelerde bulunan Nagehan Alçı, “Türkiye’de faşizm kendini saklama gereği bile duymayacak hale geldi” diyor.

01 Ekim 2019 Salı 12:39A+A-

HAKSÖZ-HABER

Konuyu ırkçı-faşistlerin Habertürk televizyonunda yayınlanan Enine Boyuna programının sunucusu Hülya Hökenek’in Kürtlüğü ve Nihal Bengisu Karaca’nın başörtülü ve dindarlığına gösterilen tepki üzerinden örneklendiren Nagehan Alçı, artık kendini gizleme gereği bile duymayan ırkçı-faşist dalga ve temsilcilerini ekranlarda alttan almadan açık yüreklilikle mücadele edilmesi gerektiğini söylüyor. Habertürk’teki Enine Boyuna programında Suriyelere karşı ırkçı beyanlarda bulunan ve utanmadan sıkılmadan iftiralar atan prof. unvanlı Ersan Şen’e itiraz ettiği için ırkçı-faşistlerin saldırısına uğradığını belirten Nagehan Alçı, program sunucusu Hülya Hökenek’in de kendisine konuşma fırsatı tanıdığı için aynı zihniyet mensuplarının hakaretlerine maruz kaldığını ifade ediyor.

“Sökmeyecek Faşizmin Hoyrat Kuralları”

Hakaretlerin artık tahammül sınırlarını aştığını ve artık davacı olacağını belirten Nagehan Alçı, “Türkiye’de faşizm kendini saklama gereği bile duymayacak hale geldi. Alarm zilleri çalıyor. Utanmadan Hülya’nın Kürt oluşunu bir suçmuş gibi açıklama cüreti gösteriyorlar. Ama inanıyorum ki sökmeyecek faşizmin hoyrat kuralları. Çünkü mücadele edeceğiz.” diyor.

Irkçı-Faşistlerin Nefret Ettiği 3 Kimlik

Suriyelilere nefret kusarak içlerindeki ırkçı-faşizan ruhu tatmin etmeye çalışanların tipik bir örneği olan Prof. Dr. Ersan Şen’e Habertürk’teki Enine Boyuna programında ağzının payını veren ve bu nedenle saldırı ve hakaretlere maruz kalan Nagehan Alçı, ırkçı-faşistlerin tek derdinin Suriyeliler olmadığını, bununla birlikte Türkiye’deki Kürt, Alevi ve dindar-başörtülü kimlik sahiplerine karşı da son derece tahammülsüz olduklarına dikkat çekiyor.

Nagehan Alçı’nın Habertürk’te yayımlanan “Faşizmin Hoyratlığına Direnmek” başlıklı yazısının (01 Ekim 2019) konuyla alakalı kısmı şöyle:

5397.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum