1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Faşist Söyleme "Sosyal Deney" Maskesi
Faşist Söyleme "Sosyal Deney" Maskesi

Faşist Söyleme "Sosyal Deney" Maskesi

Canını, eşini, çocuklarının hayatını kurtarmak için Türkiye'ye sığınmış muhacirlere karşı tırmandırılan nefret ve düşmanlıklara bir yenisi daha kameralar önünde "samimiyet testi" deneyiyle eklenmiş oldu.

25 Nisan 2019 Perşembe 14:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

İlave TV adına çarşıda, pazarda dolaşıp kadın erkek demeden yaşlı başlı insanlara mikrofon uzatan muhabir muhataplarına "Suriyeli mültecilere evinizi açar mısınız?" sorusunu yöneltiyor. Ardından aldığı evet, olabilir, düşünürüz gibi cevaplar veren muhatapların önüne 18-20 yaşlarında bir genci çıkarıyor ve "Buyrun bu Suriyeli genci sokakta bulduk, evinize alın" tarzı sıkıştırmaya yöneliyor. 

Madem "Suriyeliler defolsun" kampanyasına destek vermiyorsunuz o halde "Suriyelileri evinizde besleyin" polemiği İlave TV eliyle pik yapmış ve sinsiliğin, rezilliğin ve faşizmin zirvelerini zorluyor. Hangi Suriyeli, Doğu Türkistanlı, Iraklı, Özbekistanlı veya Afrikalı muhacir şu ya da bu ailenin evinde yaşama talebinde bulunuyor ki bu ahlaksız propaganda muhacir düşmanlığını meşrulaştırmak için piyasaya daha fazla sürülüyor? Gelen insanlar şöyle veya böyle sığınacak bir ev, baraka, misafirhane buluyorlar. Hiç bir yer bulamazlarsa parklarda kalıyor, kıyıda j-kenarda çadırda kalıyorlar. Kaldı ki muhacir-mülteci düşmanlarına el açıp yardım dilenen de yok ortalıkta. Hayırsever insanlar az çok demeden yardım ediyor, yiyecek ve giyecek yardımı için gönüllüler yaygın ve sürekli kampanyalar düzenliyorlar zaten. 

Avrupa'daki ırkçı-faşist  hareketlere ve medyaya özenen İlave TV magazin programı tadında, olabildiğince çirkin bir sinsilikte tertiplediği utanç verici müsamereyi kamuoyuna takdim ediyor. Bu utanç verici müsamere sosyal medya trolleri marifetiyle güya "halkımızın ne kadar iki yüzlü" olduğunu tescilleyen belge olarak yaygınlaştırılıyor. Şapşalca bir kurgu, nefret ve düşmanlık peşinde koşan bir reyting telaşı ve nihayet ne kullardan ne de Allah'tan utanan bir edepsizlik bir araya gelince bu gibi görüntülere şahit oluyoruz. 

Espri yaparken yaslandıkları duygular ne kalibrede adalet, merhamet ve ahlak duygularıyla donanımlı olduğunu gösteriyor. Varil bombalarından, füzelerden, kimyasal silahlardan, işkencelerden kaçarak Türkiye'ye sığınmış insanlara anlayış göstermek bir tarafa düşmanlık körükleyen bu iklim yaygınlaştıkça değil sokaklarda kedi ve köpeklere eşine, kardeşine, anne-babasına, komşusuna bile şiddet uygulayan toplum modeli ağırlık kazanmakta ne yazık ki. Muhaciri, mazlumu, yoksulu, yetimi koruyup kollamasını bilemeyen bir toplum iyiden iyiye merhametsizleşir. Fakat muhtaçları koruyup kollayan, muhacire ensar olan bir toplum elbette Alemlerin Rabbi'nden daha çok lütuf ve ihsan görecektir.

*

İlave TV'nin bahse konu sokak röportajı:

https://www.youtube.com/embed/L1WpbuqYK38

HABERE YORUM KAT

4 Yorum