1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Faşist Kafa Provokasyona Devam Ediyor!
Faşist Kafa Provokasyona Devam Ediyor!

Faşist Kafa Provokasyona Devam Ediyor!

İYİ Parti’nin Suriyeli düşmanlığında tezahür eden faşist kafa yapısı yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde iyice açığa çıkmaya başladı.

14 Mart 2019 Perşembe 16:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

İYİ Parti’nin Suriyeli muhacir düşmanlığı masasının şefi Ümit Özdağ provokasyonlarına devam ederken Fatih için aday gösterilen zatın duvarları süsleyen seçim pankartında yer verilen Suriyeli muhacirlere nefret kusan ifadeler faşist kafa yapısının zavallığını resmediyor.

iyiparti-fatih-suriyeliler-nefretpankarti.jpg

İYİ Parti’nin Fatih ahalisine seçim vaadini özetleyen pankart… Pankarttaki "Suriye'liler" vurgusu aynı zamanda bu faşist kafa yapısının cehaletini de yansıtıyor. "Suriyeliler" kelimesinin yazılışında apostrof/kesme işaretinin kullanılmasının yanlış olduğunu bilmeyecek kadar dil ve edebiyata yabancı bir kafa yapısı bu! Türklük adına faşistlik yapar ama Türkçeyi bilmez! Faşist kafa bir de cehalet ile buluşunca ortaya böyle garip haller çıkıyor demek!

Provokasyon Sahnesinin Başında Yine Özdağ, Hedef Gösterilen Yine Suriyeliler…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen günlerde, 79 bin 820 Suriyelinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçtiğini, bu kişilerin arasında oy kullanacak olanların sayısının 53 bin 99 olduğunu açıklamıştı.

Vatandaşlığa geçen Suriyelilerin seçmen kayıtları da ikamet adreslerine gönderilmeye başlandı. 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri’nde 30 bin olarak açıklanan Türkiye vatandaşlığına geçen Suriyeli sayısının, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesinde 79 bin 820’ye yükseldiği ifade edilmişti.

İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı payesine sahip ve adeta Suriyeli düşmanlığı masa şefliğine soyunmuş Ümit Özdağ ise konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından provokatif  paylaşımlar yapmaktan geri kalmadı.

Ümit Özdağ, kişisel Twitter hesabından, "Vatandaşlık verilen Suriyeli sayısı açıklanan sayıdan çok daha fazla.” diye yazarken “Bir sabah uyandığınızda milyonlarca Suriyelinin vatandaş yapıldığını öğreneceksiniz. Çok geç olmadan uyan Türk" ifadesiyle provokatif ve faşist kafa yapısını ortaya koymadan da edemedi.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Özdağ’ın bu provokatif ve faşist açıklamasına tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün Ümit Özdağ ve OdaTV’yi rahatsız eden açıklaması şöyle:

3132-001.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum