1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Evlilik Programlarıyla İlgili Şikâyetler 3 Kat Arttı
Evlilik Programlarıyla İlgili Şikâyetler 3 Kat Arttı

Evlilik Programlarıyla İlgili Şikâyetler 3 Kat Arttı

Evlilik programlarına yönelik Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) bu yılın 2,5 aylık döneminde vatandaşlardan gelen şikâyet sayısı, geçen yıla göre 3 kat arttı.

13 Mart 2016 Pazar 12:10A+A-

AA muhabirinin RTÜK'ten aldığı bilgiye göre, RTÜK'e “444 1 178” çağrı hattı, web sayfası ve e-posta aracılığıyla gelen bildirimlerin önemli bir kısmını evlilik programları oluşturuyor. Geçen yıl evlilik programları hakkında gelen şikâyetlerin sayısı 7 bin 297'yken bu sayı, 2016'nın 2,5 aylık döneminde ise 22 bin 938 oldu.

En fazla şikâyeti alan program 11 bin 60 ile Fox TV'deki “Zuhal Topal'la...” oldu. Bunu, 7 bin 457 ile Kanal D'deki “Kısmetse Olur”, 2 bin 48 ile ATV'deki “Esra Erol'da...”, 2 bin 33 ile Star TV'deki “Evleneceksen Gel”, 281 ile TV 8'deki “Songül Karlı ile Evlilik Yolunda” ve 59 ile Flash TV'deki “Dest-i İzdivaç” takip etti.

Şikâyetler genel olarak, “programlarda argo sözcükler ile genel ahlaka aykırı i̇fadelerin kullanılması” üzerinde yoğunlaştı. “Evliliğin maddiyata indirgenmesi” de bir şikâyet başlığını oluştururken, “adayların dış görünüşleri ile yargılanması”, “adaylar arasındaki nahoş davranışlar”, “küçük düşürücü söylemler”, “adayların komik duruma düşmelerine neden olunması”, “sansasyonel kişilere ısrarla yer verilmesi”, “olayların dramatize edilmesi”, “katılımcıların evlilik dışı amaçları”, “engelli adayların engellerinin ön plana çıkarılması”, “programlara olan güvenin azalması”, “özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi”, “insan onuruna aykırı yayın yapılması”, “toplumsal değerlerin dikkate alınmaması” da şikâyetler arasında yer aldı.

Üst Kurul, 6 kanala para cezası verdi.

AA

HABERE YORUM KAT