1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ethem Sancak Çin zulmünü aklama toplantısına AK Parti adına mı katıldı? 
Ethem Sancak Çin zulmünü aklama toplantısına AK Parti adına mı katıldı? 

Ethem Sancak Çin zulmünü aklama toplantısına AK Parti adına mı katıldı? 

Vatan Partisi’nin Doğu Türkistan hususunda dezenformasyon çabaları devam ediyor!

23 Şubat 2021 Salı 10:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin Komünist Partisi, 22 Şubat 2021 Pazartesi günü “Sinciang üzerine ÇKP’nin tecrübeleri” konulu uluslararası konferans düzenlemiş. Türkiye’den de ÇKP zulmünün Türkiye şubesi gibi hareket eden Vatan Partisi ‘konferansa’ katılmış. Aydınlık’ın haberine göre AK Parti ve CHP’de ‘davetliler’ arasındaymış…

CHP’den katılım olup olmadığını bilmiyoruz ama yine Aydınlık’ın iddiasına göre AK Parti adına eski Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi Ethem Sancak, ÇKP yönetiminin konferansına katılanlar arasındaymış. Öncelikle Ethem Sancak’ın Vatan Partisi’nin iddia ettiği gibi ‘AK Parti adına’ mı katıldığı AK Parti tarafından izah edilmelidir.

Doğu Türkistan konusunda bütün dünyanın gözleri önünde büyük bir aldatmaca gerçekleştiriliyor. Milyon ile ifade edilen insan toplama kamplarında dini, etnik ve kültürel soykırıma maruz bırakılırken muhafazakar kesimden insanların dahi ÇKP’nin propagandalarına alet olması vahameti gözler önüne serecek cinsten!

Cari hükümet ise bu konuda tutarlı bir duruş gerçekleştiremedi ne yazık ki. Dışişleri Bakanlığı’ndan  birkaç gün içinde yapılan olumlu açıklamalar bir yana eğer ki Ethem Sancak bu düzmece toplantıya AK Parti adına katıldıysa ortada tutarsızlığı derinleştiren bir durum var demektir!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum