1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esnaf, işçi ve işini kaybedenle sanatçılar nasıl bir tutulabilir?
Esnaf, işçi ve işini kaybedenle sanatçılar nasıl bir tutulabilir?

Esnaf, işçi ve işini kaybedenle sanatçılar nasıl bir tutulabilir?

Fanatik Kemalist okuyucularına tanesi 2.500 TL’den Atatürk kitabı satmakla maruf Yılmaz Özdil salgın sürecinde sanatçılara verilen 1.000 TL desteği az bulmuş!

17 Aralık 2020 Perşembe 12:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil hükümetin salgın dolayısıyla çeşitli kesimlere yönelik mali destek kapsamında sanatçılara verilen 1.000 TL’lik desteğe tepki göstermiş ve şunları söylemiş:

ABD'den Almanya'ya, Japonya'dan Avustralya'ya, tüm gelişmiş ülkelerde 'sanata destek fonları' devreye sokuldu. Sosyal izolasyonlar nedeniyle işini kaybeden tüm sanat profesyonellerine hibe yoluyla para ödeniyor. Aylık iki bin euro ödeyen ülke var, üç bin euro ödeyen ülke var. Kısıtlamalar başladığından beri, konser salonları, tiyatrolar kapatıldığından beri, her ay düzenli ödeniyor. Sadece sanatçılara değil, mekanlara da, sanat galerilerine, özel müzelere de maddi destek veriliyor. Bizde? Bin lira veriyorlar. O da bir defaya mahsus."

Sanatçılara verilen desteği az bulan Yılmaz Özdil’in diğer kesimlere verilen destek hususunda ne düşündüğünü bilmiyoruz. Muhtemelen işin o kısmı onu pek ilgilendirmiyor olmalı. Çünkü bu zihniyete göre sanatçı denilen insanların sıradan halk ile bir tutulmaları zaten söz konusu değil...

Özdil’in tepkisini yorumlarken, yakın zaman önce yayınladığı Atatürk konulu uyduruk kitabı özel baskı adı altında tanesi 2.500 TL’den satma beceresi gösteren biri açısından 1.000 TL’nin gerçekten çok basit bir rakam olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum