1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed’in canileri işledikleri suçların hesabını verecek!
Esed’in canileri işledikleri suçların hesabını verecek!

Esed’in canileri işledikleri suçların hesabını verecek!

Esed milisi Mikdat Fatiha adlı vücut geliştirici, Suriye’de işlediği cinayet ve işkenceleri kayda aldırmaktan çekinmeyen azılı suçlulardan sadece biri. Türkiye'ye göç eden Suriyelilere nefret kusanlar, 'Esed'in katil sürüsüne' ne diyecek?!

13 Mayıs 2022 Cuma 16:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’de 500 binden fazla insan, Beşar Esed ve onun ortakları İran ile Rusya birlikteliğiyle öldürüldü. 10 milyondan fazla insan ise yerlerinden zorla göç ettirildi. Suriye’den ayrılamayanlar ile cezaevlerinde tutulan on binlerce kadın, çocuk ve erkek, türlü işkencelere maruz bırakılıyor.

Esed’in işkenceci milislerinden biri de Mikdat Fatiha adlı vücut geliştirici. Suriyeli sivillere yaptığı işkenceleri kayda aldıran, işlediği cinayetler sonrası verdiği pozlar ile “muhaliflerine korku saldığını” düşünen caniye ait görüntüler, Telegram üzerinden paylaşıldı.

Paylaşılan görüntülere ek olarak bir tanığın sözlerine yerildi. Mikdat adlı Esed canisinin işkencelerine tanık olan bir gözlemci: “Bir doktorun, bir cerrahın ve bir cenaze deneticisinin gördüğünden daha fazla insan cesedine şahit oluyoruz burada. Suriye’de yayımlanan bir TV dizisi değil bunlar! Dünyaya böylesine canice bir eylemi yaşatan bu şey, beni tedirgin ediyor ve insanlığıma şunu sorduruyor: ‘Nasılsın?’”

"Ebu Cafer" lakaplı Mikdat Luay Fatiha adlı Esed milisinin, işlediği cinayetlerden dolayı tutuklanmasını talep eden Suriyeliler, Esed’in işkencelerini durdurması için uluslararası camiaya sesleniyor.

Lazkiye kırsalındaki Hmeymim kasabasından Cumhuriyet Muhafızları saflarında yer alan bu milis, Cumhuriyet Muhafızları'nın en ağır suçlularından biri olarak kabul ediliyor.

Yaktığı bir cesedin yanında otururken, sigara içen ve kameraya bakarak iğrenç hareketiyle övünen bir fotoğraf çektiren bu şahıs caniliğini sergilemekten çekinmiyor!

Birçok sivilin kafasını kestiği fotoğrafları Facebook hesabından paylaşan Ebu Cafer adlı vahşinin Facebook hesapları neden kapatılmıyor merak ediliyor. ‘Şimdi hayatını normal bir şekilde sürdürdüğü’ belirtilen şahsın uluslararası mahkemelere çıkarılması talep ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum