1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Esed ile barışalım” rezilliği uçuşa geçti!
“Esed ile barışalım” rezilliği uçuşa geçti!

“Esed ile barışalım” rezilliği uçuşa geçti!

Türkiye gazetesinin manşetinin ardından AK Partili Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamalar ne anlama geliyor?

31 Aralık 2021 Cuma 15:51A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz gün Türkiye gazetesi Esed ile yapıldığı iddia edilen görüşmenin müjdesini(!) okurlarına verdi. Türkiye gazetesi "Suriye ile yeniden: PKK temizlenecek, mülteciler evine dönecek" başlıklı manşet haberinde şunları kaydetti: 

"Aracı ülkelerin katılımı ile Türkiye ve Esad rejimi arasındaki görüşmelerde terör örgütü PKK’ya karşı müşterek operasyon, Halep’in imarı, mültecilerin yeniden dönüşü, Haseke-Kamışlı ve Lazkiye-Kesep kapılarının açılması gündemde."

Haber dilinde Esed yerine “Esad” ifadesini kullanması da dikkat çeken Türkiye iktidara yakın yayın organlarından birisi. PKK'yı ve mülteci meselesini öne sürerek Esed ile bir araya gelmenin normalliğini vurgulayan Türkiye gazetesi binlerce insanın katili olan bir rejimi aklamaktan utanmıyor mu? 

Şanlıurfa’nın AK Partili Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise bir televizyon yayınında oldukça ilginç açıklamalarda bulundu. “Herkes Esed’i tanıyor biz tanımasak ne olacak?” diyen Yalçınkaya alışıldık “vatan için her şey mubahtır” yaklaşımını serdediyor.

“Nizamı olan bir Suriye istiyoruz. Türkiye için bu olmazsa olmazdır, Urfa için olmazsa olmazdır. Giden liderler ve arkasından onların ülkeleri ortada. Beşar'ı kabul edersiniz, etmezsiniz. Rusya kabul etmiş, Amerika kabul etmiş. Herkes kabul etti. Kabul etmezseniz ne olur? Hiçbir şey olmaz. Yani biz, bu yükü biz çekiyoruz. Biz yükün altındayız. Bunu görmek lazım. Türkiye de kabul edecek. Kabul etmek bizim lehimize. Biz kendi ülkemizi düşünmek zorundayız. Vatanımızı düşünmek zorundayız. Mesele Beşar meselesi değil. Beşar bizim için hiç önemli değil. Ama biz burada istikrarlı bir ülke istiyoruz.”

Esed’i kabul etmeyi Türkiye’nin lehine bir gelişme olarak değerlendiren Yalçınkaya, Esed rejimi ve destekçileri olan Rusya-İran’ın Türkiye karşıtlığının farkında değil herhalde. Bir kere daha söylemek isteriz ki Esed’in kazandığı denklem Türkiye’nin kaybettiği bir denklemdir!

Türkiye gazetesi ve Mehmet Yalçınkaya’nın “Esed ile normalleşme” rezaletini bu kadar rahat bir şekilde dile getirmeleri oldukça düşündürücü. İnanıyoruz ki AK Parti iktidarının bütün hatalarına rağmen bulunduğu konumu korumasında milyonlarca mazluma ev sahipliği yapması en büyük etkenlerden birisidir.

O halde Esed’le barışalım korosuna muhafazakarlardan yapılan destek nasıl anlaşılmalıdır? Bu rezilliğe durdurmak ise İslami ve insani bir vecibedir!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum