1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ermenistan kimin vekaletiyle işgal ve katliama girişti?
Ermenistan kimin vekaletiyle işgal ve katliama girişti?

Ermenistan kimin vekaletiyle işgal ve katliama girişti?

Kenan Alpay, Ermenistan-Azerbaycan gerilimini konu edindiği yazısında, Karabağ’daki işgalin askeri ve siyasi paydaşlarının gerçekte kim/kimler olduğuna dikkat çekiyor.

02 Ekim 2020 Cuma 04:01A+A-

Kenan Alpay’ın Yeni Akit gazetesi ve sitemizde eşzamanlı yayınlanan “Karabağ’daki İşgalin Askeri ve Siyasi Paydaşları” başlıklı yazısının konuyla alakalı bazı kısımları şöyle:

Konjonktür icabı “can Azerbaycan, kardeş devlet” sloganı atan kimi riyakârlar Azerbaycan toprağını işgal eden Azeri kardeşlerimizin kanını döken Ermenistan’ı teçhiz eden Rusya’yı aklamaya, saklamaya çalışıyorlar. Azerbaycan’ın başına gelen yıkım ve kayıpları Çeçenistan, Afganistan, Ukrayna, Gürcistan, Suriye ve Libya’dan çok iyi tanıdığımız Rusya ordusundan başkaca kim organize edebilir? Sahte bir Amerika düşmanlığını, göstermelik bir Fransa nefretini büyüterek Ermenistan’ın ancak Rusya ve İran’ın desteğiyle Azerbaycan topraklarını işgal altında tutabildiğini gizlemeye çalışıyorlar.

Türkiye nasıl ki hiçbir surette Amerika ve İsrail cephesinin paydaşı olamazsa onlar gibi kirli, kanlı ve yıkıcı siyasetler üreten Rusya-Çin ve İran cephesinin de paydaşı olamaz. Ermenistan işgalini Amerika ve Fransa’nın desteklemesi ile Rusya, İran ve Esed rejimin desteklemesi arasında ideolojik açıdan olsa bile ahlaki ve hukuki açıdan hiçbir fark yoktur.

(…)

Yazının tam metni >>>