1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ergenekon Çuvalı: Herkes İçeri, Herkes Dışarı!
Ergenekon Çuvalı: Herkes İçeri, Herkes Dışarı!

Ergenekon Çuvalı: Herkes İçeri, Herkes Dışarı!

Kimse bizden Çetin Doğan ve Şener Eruygur gibi isimlerin cunta faaliyetine kapalı, halk iradesine saygılı birer asker olduklarına inanmamızı beklemesin!

21 Nisan 2016 Perşembe 19:52A+A-

Rıdvan Kaya / Haksöz-Haber

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin kararıyla Ergenekon davasında daha önce 13. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği mahkumiyet kararları bozuldu ve tüm sanıklar için yeniden yargılama yolu açıldı. Yeniden yargılama aşamasının prosedürün ikmalinden ibaret olacağı ve davanın toptan beraatle sonuçlanması kuvvetle muhtemel görünmekte. Nitekim gerek yargılananların açıklamalarına, gerekse de medyaya yansıyan yorumlara bakıldığında “çoktan bitmiş bir dava” ile yüzyüze olunduğu havası güçlü bir tarzda kendini hissettiriyor.  

Aslında Yargıtay kararının hukuki süreç açısından önemli bir aşamayı teşkil etmekle birlikte bu dava ile ilgili olarak yeni ve beklenmedik bir durumu ortaya koyduğu söylenemez. Zaten bir müddettir bu ve benzeri konumdaki davaların tümünün “Paralel Yapı” olarak da adlandırılan Fethullah Gülen Grubunca manipüle edilen davalar olarak algılandığı, bu yüzden de Gülen Grubunun çöküş eğilimine paralel olarak bu davaların sanıklarının temize çıkma sürecine girdikleri görülmekteydi. 

Yazının Devamı >>>