1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ereğli'de Srebrenitsa İçin Resim Sergisi
Ereğlide Srebrenitsa İçin Resim Sergisi

Ereğli'de Srebrenitsa İçin Resim Sergisi

Kdz. Ereğli’de faaliyetlerini sürdüren FEDA-DER (Fikir ve Eğitim İçin Dayanışma-Adalet Derneği) 11 Temmuz 1995 yılında meydana gelen Srebrenitsa Katliamı ile ilgili resim sergisi açtı.

13 Temmuz 2013 Cumartesi 18:01A+A-

Bosna’daki savaş sırasında BM’nin güvenli bölge ilan ettiği Srebrenitsa, 11 Temmuz 1995’te Ratko Miladiç’e bağlı Sırp birlikleri tarafından işgal edildi. İşgal üzerine BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, Sırplara teslim edilmişti. Otobüs ve kamyonlara bindirilen Boşnaklardan, aralarında bir kısım kadın ve küçük yaşta çocuğun da yer aldığı  8372 kişi götürüldükleri ormanlık alanlarda, fabrikalarda, depolarda hunharca katledilmişti. Katledilenlerin cenazeleri, ülkedeki çeşitli toplu mezarlara gömülmüştü.

Bosna’nın bilge kralı Aliya İzzet Begoviç’in, “Soykırımı unutmayın, çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” sözünde de ifade edildiği gibi, 18 yıl önce gerçekleştirilen bu soykırımı ve bugün de canlı bir şekilde yaşanmaya devam eden katliamları unutmamak, hafızalarımızı diri tutmak adına “Dün Bosna bugün Suriye ve Mısır” sloganıyla açılan resim sergisinde 1995 yılında gerçekleştirilen Srebrenitsa katliamının resimlerinin yanı sıra Suriye’den de katliam ve yıkım resimleri yer aldı. Merkez Ali Molla Camisi önünde açılan sergiye, özellikle namaz vakitlerinden önce ve sonra yoğun bir katılım gerçekleşti.

Haksöz-Haber

eregli_srebrenitsa_suriye_resim_sergisi-(2).jpg

eregli_srebrenitsa_suriye_resim_sergisi-(3).jpg

eregli_srebrenitsa_suriye_resim_sergisi-(6).jpg

eregli_srebrenitsa_suriye_resim_sergisi-(7).jpg

eregli_srebrenitsa_suriye_resim_sergisi-(10).jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum