1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Erdoğan’dan Tuhaf Açıklama!
Erdoğan’dan Tuhaf Açıklama!

Erdoğan’dan Tuhaf Açıklama!

Erdoğan Türkiye ile İsrail’in birbirlerine ihtiyacı olduğunu söyleyerek Siyonist çete ile yürütülen diplomatik müzakerelere kamuoyu nezdinde meşruiyet teminine mi çalışıyor?

03 Ocak 2016 Pazar 16:00A+A-

Haksöz Haber

Hürriyet gazetesinin haberine göre Suudi Arabistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Türkiye-İsrail görüşmelerine dair çarpıcı bir söz sarf etti. İsrail’in Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu belirttikten sonra, Türkiye’nin de İsrail’e ihtiyacı olduğunu ifade eden Erdoğan bu sözleriyle ilişkilerin yeniden tesisine nasıl baktığını da ortaya koymuş oldu. Söz konusu haberde Erdoğan’a yöneltilen soru ve verdiği cevap şu şekilde yer aldı:

Gazze ile ilgili adım atılmadan İsrail'le anlaşma mümkün mü?

Şartlarımız belli: Özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması. Ambargo noktasında “Türkiye üzerinden mallar, inşaat malzemeleri girebilir.” dediler. Yazılı metni göreceğiz ki iş sağa sola sapmasın. Önem verdiğimiz başka husus Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerin son bulması. İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsrail'e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeği. Karşılıklı samimiyet çerçevesinde bu adımları atmayı başarabilirsek, normalleşme beraberinde gelir. Filistin'deki kardeşlerimizi gözetmek durumundayız.

Bu sözler Filistinli kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermenin öncelik olarak korunduğunu ifade etmekle beraber, İsrail konusunda net biçimde ilişkilerin geliştirilmesinin hedeflendiğini de ortaya koyuyor.

Ne gariptir ki, Ortadoğu’da kendisini Müslüman halkların muhafızı, dünyada mazlumların sahibi diye tanımlayan bir Türkiye var ve şimdi bizzat Erdoğan’ın ağzından bu ülkenin Siyonist çeteye muhtaç olduğu ifade ediliyor.

Bu açık çelişkiyi normal, sıradan bir gelişme olarak görmek imkansız. Eğer bunca yaşanandan sonra, hala bu ülkenin Siyonist çeteye muhtaç konumda olduğu iddia ediliyorsa, itiraf ediliyorsa buna “yazıklar olsun” demekten başka söyleyebileceğimiz bir şey olamaz!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum