1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Erdoğan’dan Kurtuluyoruz Herhalde” Sevinciyle Kendinden Geçenler!
“Erdoğan’dan Kurtuluyoruz Herhalde” Sevinciyle Kendinden Geçenler!

“Erdoğan’dan Kurtuluyoruz Herhalde” Sevinciyle Kendinden Geçenler!

Erdoğan, Putin’in Türkiye’nin IŞİD ile petrol ticareti yaptığı iddiası üzerine “Kanıtlasın, istifa edeyim.” resti çekmişti.

03 Aralık 2015 Perşembe 13:13A+A-

Haksöz Haber

Erdoğan ve istifa kelimelerini yan yana gören bazıları sevinçten akıllarını yitirmiş olacaklar ki, Rusya’nın saçma sapan iddialarına balıklama dalmışlar!

Putin’in iddiası üzerine Rusya Savunma Bakanlığı IŞİD’in Türkiye’ye petrol sattığının delilleri diye birtakım uydu görüntülerini medyaya servis etti. Bu tankerlerin nereden nereye gittiği, kime ait olduğu vb. ayrıntıların bilinmemesine rağmen bazıları Rusya Savunma Bakanlığı’na o kadar güven duyuyor olmalı ki, uyduruk görüntüleri ‘delil’ olarak nitelemekte hiç gecikmediler.

İşte, T24 sitesinin yıllarca Moskova’da gazetecilik yapmış yazarlarından Hakan Aksay’ın yazısının başlığı: “Erdoğan ‘kanıtlayın istifa edeyim’ dedi, Rusya kanıtları sergilemeye başladı”.

Her şey ne kadar net değil mi? Deliller ortada, Erdoğan’ın istifa resti de açık, dolayısıyla bu iş bitmiş sayılır! Eh, artık Hakan Aksay ve tüm Erdoğan muhalifleri/düşmanları ne kadar sevinseler azdır! Seçimle, darbeyle gönderemedikleri, hatta bu yüzden terk-i diyar etmeyi düşündükleri Erdoğan’dan kurtulmanın vakti gelmiş bile! Oh ne güzel, ne güzel!

Hakan Aksay yazısının içeriğinde Rusya’nın iddialarını anlatıp durmuş, mesela o iddialar arasında Bilal Erdoğan ile resim çektirmiş bir IŞİD’linin daha sonra kafa kestiği gibi çok ‘etkileyici’ fotoğraflar da yer almaktaymış!

Ne bu saçmalık, bu pejmürdelik diye sorsanız muhtemelen “Ben gazeteciyim, Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamalarını haber yaptım.” diyecektir. Peki, “O yazı başlığı ne öyle, o da objektif gazeteciliğin bir yansıması mı?” diye sorulsa, bir cevabı olabilir mi? Ayrıca yine “Gazetecilik aptalca iddiaları hiç sorgulamadan, tartışmadan arka arkaya sıralamak mıdır?” diye sorsak nasıl olur?

Karşı karşıya olduğumuz şey açıkçası tam bir sefalet durumu! Yanıbaşımızda bir halkı katleden emperyalist bir güçten medet umacak, onun zalimliğini görmezden gelip, palavralarına bel bağlayacak, katillere sığınacak kadar sefilleşmiş bu ruh hali ibretlik bir manzara sunmakta.

HABERE YORUM KAT