1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: "Sığınmacıların çadırlarda yaşaması ne insani ne de İslamidir"
Erdoğan: "Sığınmacıların çadırlarda yaşaması ne insani ne de İslamidir"

Erdoğan: "Sığınmacıların çadırlarda yaşaması ne insani ne de İslamidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde “zemin artı kat şeklinde” yeni bir briket ev projesini hayata geçireceklerini söyledi. 

26 Temmuz 2022 Salı 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı TRT ortak canlı yayınında, Suriye’nin kuzeyinde kalan sığınmacıların ilkel çadırlarda yaşamasının ne insani ne de İslami olduğunu vurguladı.

Suriye'nin kuzeyinde hedef olarak 250 bin briket ev yapmayı planladıklarını bildiren Erdoğan, “Bunları AFAD'ımızla birlikte yapıyoruz. O ilkel çadırlarda insanların yaşaması ne insani ne de İslami değildir.” dedi. 

AFAD'ın koordinesinde, sivil toplum kuruluşlarının katılmasıyla şu ana kadar 100 bine yakın konutu bitirdiklerini ve konut yapımının devam ettiğini ifade eden Erdoğan, “Şimdi yeni bir projeye gireceğiz. Zemin artı kat şeklinde. Buralara bizdeki mültecilerden geri dönüşleri artıralım diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhalefet tarafından mülteci karşıtlığının siyasetin merkezine yerleştirildiği şu günlerde Cumhurbaşkanının sözleri oldukça önemli hasletleri hatırlatıyor. Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan insanları dezenformasyon yoluyla hedef göstererek siyasi avantaj elde etmek isteyenler şu sözlerden ders alabilir!

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum