1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: Benim Türk liram varken ne işin var senin halen yok dolardı, yok avroydu
Erdoğan: Benim Türk liram varken ne işin var senin halen yok dolardı, yok avroydu

Erdoğan: Benim Türk liram varken ne işin var senin halen yok dolardı, yok avroydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri, yeni asgari ücret rakamını kurdaki dalgalanmanın zirveye çıktığı günlerde yaptıkları hesapla küçümsemeye kalkmıştı. Şimdi kur düştü ama aynı kişilerin bu hesabı tekrar yaptıklarını görmedik." dedi.

25 Aralık 2021 Cumartesi 22:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdem Soft Tekstil Fabrikası'nda işçilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücreti yüzde 50 artırarak en düşük 4 bin 250 lira seviyesine çıkardıklarını, çalışanın evli ve çocuklu olmasına göre bu rakamın daha da yükseldiğini hatırlatarak şöyle dedi:

"Birileri yeni asgari ücret rakamını kurdaki dalgalanmanın zirveye çıktığı günlerde yaptıkları hesapla küçümsemeye kalkmıştı. Şimdi kur düştü ama aynı kişilerin bu hesabı tekrar yaptıklarını görmedik, duymadık çünkü hesaplar tutmadı. Ya benim Türk Liram varken ne işin var senin halen yok dolardı, yok avroydu. Türk Lirası, Türk Lirası alışacaksınız buna. Bu işi rahmetli Özal da yapmıştı, o Türk Lirasının onurunu kurtarmıştı, şimdi aynı şeyi biz yapıyoruz. Tabi biz muhalefetin yaptığı bu şeyleri çok da önemsemiyoruz. Bizim baktığımız tek yer milletimizin ne istediğidir, ne beklediğidir, emekçilerimizin hakkının, hukukunun korunmasıdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi kendi kısır dünyalarından ibaret sananları Gaziantep'e getirerek, organize sanayi bölgesinde gezdirmek gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan iş bulamadığını söyleyenler için iş olduğunu ifade etti. Yatarak para kazanmak isteyene iş olmadığını savunan Erdoğan işçi bulamadığını söyleyen bir patronun sözlerini de yorumlayarak, 

"Şimdi Ercan Bey'le onu konuşuyorduk, güzel bir tespit ki ben onu zaten biliyorum, o da şu; 'Biz işçi arıyoruz, bulamıyoruz' diyor. Ama ne diyor birileri? 'İş yok'. Nankör, nankör bunlar. Yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar. İşte bak buyurun, Ercan Bey diyor ki 'Ben eleman arıyorum bulamıyorum.' Eskişehir'deydik geçenlerde orada da aynı şeyi söylediler; 'Eleman arıyoruz, bulamıyoruz.' İş arayana ekmek var, aş arayana ekmek var ama yan gelip yatarak parayı istersen kusura bakma o yok." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'teki organize sanayi bölgeleri için, "Şu anda 5 tane bizim organize sanayi bölgemiz var. Şimdi 6'ncısının adımları atılacak. Bu ne demek? Türkiye yerinde duramıyor, Türkiye sıçrıyor, Türkiye gidiyor. Kusura bakmayın ana muhalefetin, yavru muhalefetin başındakiler, bunların hiçbirisi Türkiye'de ne olduğunun, ne bittiğinin farkında değiller. Düşünün şu anda sadece Gaziantep 12 milyar dolar ihracat yapar hale geldi. Bu ne demek? Demek ki çalışan, üreten, ihracatta damardan evelallah giren bir ülkeyiz. Burada büyük ve güçlü Türkiye'nin ayak izlerini görerek belki ufuklarını genişletir, vizyonlarını da derinleştirirler. Her ne kadar bunların öyle bir derdi olmadığını bilsek de yine de şuradaki güzel görüntüyü herkesle paylaşma heyecanımızı ifade etmeden duramıyoruz. Şu kızlarımızı görüyorum, maşallah mühendisler ve bu fabrikada çok önemli bir yerdeler ve bu mühendislerimizle birlikte fabrikamız sıçrıyor ve şimdi genişleme safhası içerisinde fabrika genişliyor ve siparişler vesaire yapılmış durumda ve bununla birlikte inşallah şu anda 900-950 kişinin çalıştığı bu tesislerde yeni makinalar geldikten sonra herhalde 1500 -2000'i bulur değil mi? 1500-2000'i bulacak, yeter ki 'Ben de varım' diyenler, 'Ben de çalışmaya hazırım' diyenler buraya gelsin." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum