1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. En büyük talihsizliği damat sıfatı mı ekonomideki sorunlar mı?
En büyük talihsizliği damat sıfatı mı ekonomideki sorunlar mı?

En büyük talihsizliği damat sıfatı mı ekonomideki sorunlar mı?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Gündemi değerlendiren Erdoğan dikkat çeken yorumlarda bulundu.

23 Şubat 2021 Salı 17:37A+A-

HAKSÖZ HABER

Berat Albayrak yaklaşık olarak iki yıldan fazla bir süre Ekonomi ve Hazineden sorumlu bakan olarak görev yaptı. Görev süresince de Berat Albayrak’ın ekonomi bilgisi Türkiye’de tartışılmadı. Ancak ekonomiye dair kimi sözleri ekonomiyi umursamıyor intibaını oluşturduğu gibi tepkilerin de odak noktası oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’deki AK Parti kongresinde, “Son zamanlarda, CHP ve şürekâsı, eski Hazine ve Maliye Bakanım Berat Albayrak'ı ve onun nezdinle tüm ailemle şahsımı hedef alan bir kampanya yürütüyor. Ülkenin ve milletin hayrına en küçük sözlerine ve duruşlarına şahit olmadığımız CHP yöneticilerinin hezeyanlarıyla uğraşmayı zul addettiğimiz için görmezden geldik. Artık bu iş siyaset boyutunu aşıp, temel haklara ve özgürlüklere de ailemize saldırı boyutuna varınca ağızlarının payını vermek üzerimize vacip oldu.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP ve şürekâsı için söyledikleri her ne kadar doğru olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kimi söylemleri de sorgulanmaya oldukça müsait.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Berat Bey ve şahsımızla ilgili kampanyaya hız verilmesinin amacı budur. Dertlerinin ülke ve millet olmadığının, kafalarındaki senaryoyu, kendilerine verilen misyonu devam ettireceklerini biliyoruz. Milletimize ve İzmir'e olan saygımız gereği ülkemizin ekonomide yaşadığı saldırıları anlatmak istiyorum. Bu mücadelenin ön safında Berat Bey yer almıştır. En büyük talihsizliği damat sıfatının bu alanlardaki birikimi, gayretinin önüne geçirilmiş olmasıdır. Herhangi bir siyasetçi olarak bu işleri yapsaydı kendisiyle ilgili değerlendirmelerin daha objektif olabileceğini düşünüyorum. Karadeniz'deki doğalgaz keşfini yapan, sondaj gemilerimizin alınmasından madenciliğe kadar ülkemizin pek çok kazanımında Berat Bey'in imzası var. Bunu başardığı için kuduruyorlar, çıldırıyorlar. Şimdi bizim 5 gemimiz var, 6'ncı da geliyor…” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çevresindeki eski isimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından defaatle “damat veya aile üyelerini siyasi pozisyonlara getirmemesi gerektiği konusunda” uyarılmasına rağmen ısrarlarını sürdürüp Berat Albayrak’ı yani damadını önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ardından da Hazine ve Maliye Bakanlığına getirdi.

Hiç kuşkusuz dünya ekonomisinin de kötü zamanlar geçirdiği, pandemi ile beraber istikrarsızlaşan ekonomiler ve en önemlisi Dolar/TL kuru üzerinde gerçekleştirilen spekülasyonlar ve Türkiye’nin, ABD’ye karşı takındığı cesur tavır ekonomideki düzeni alt üst etti. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve damadı Berat Albayrak’ta eleştirilerden nasibini aldı. İşin ilginç kısmı ise bu eleştirilere kulak kabartmak, “neden bu tarz eleştiriler var?” sorusu sorulmak yerine sorunlar görmezden gelindi.

Hepimizin hatırladığı malum son geldiğinde; Berat Albayrak istifa ettiğini sosyal medya üzerinden açıklayıp 100 küsur günlük gaybubet haline büründüğünde herkes sebebini merak etti. Berat Albayrak’ın sosyal medya üzerinden istifa etmesinden bir hafta kadar sonra da “görevden azledildiği” belirtilerek görevden alındığı netleştirildi. Uzun bir süredir de ne Cumhurbaşkanı Erdoğan ne de iktidar yetkililerinden bu konularda herhangi bir yorum gelmemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Berat Albayrak’ın görevden alınmasının ardından yaptığı bu ikinci açıklamada; Berat Albayrak ekonomi bilgisi ve ekonomideki çalışkanlığı ve emeği ile övüldü. Akıllara da bunca zaman “Madem iyi ve yetkin bir isimdi neden görevden alındı?” sorusu takıldı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan damadı için, ‘damatlığı yaptığı işlerin önüne geçti ve bu onun için talihsizlikti’ dedi. Damatlığından ötürü yapılan eleştirilere karşı kulakların kapatılması, Berat Albayrak’ın ekonomi bilgisini bu ülkeye konuşturmadı. Belki de iyi ki konuşturmadı!

Madem ekonomiyi bu kadar iyi biliyor ve çalışkan kimliği ile öne çıkıyordu da neden Türkiye ekonomisinde; alım gücü, hayat pahalılığı ve vergi sorunları baş göstermeye başladığında istifa kararı aldı veya ‘görevden azledildi?’ sorusu akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sorunun kaynağını görmüş gibi konuşurken dahi kendi savlarına toz kondurmadı!

Peki Berat Albayrak döneminde uygulanan ekonomi politikalarının sonuçları, Berat Albayrak’ın ekonomide başarılı olduğunu bize söyleyebilir mi?  

HABERE YORUM KAT

19 Yorum