1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Emperyalist Rusya’yı ve Katliamlarını Unutmamak Lazım!
Emperyalist Rusya’yı ve Katliamlarını Unutmamak Lazım!

Emperyalist Rusya’yı ve Katliamlarını Unutmamak Lazım!

Peki, Rusya Batı değil mi? Batı, Rusya’yı kabul etmiyormuş! Bu bizim derdimiz değil onların kendi arasındaki sorunu. Buradan bakınca Rusya kılçıksız Batı’dır.

10 Ağustos 2016 Çarşamba 20:27A+A-

Erem Şentürk / Diriliş Postası

Erdoğan ve Putin görüşmesinin ardından AB ve ABD’nin çok satan gazetelerinin kahrolmaları, “Eyvah” minvalinde başlıklar atmaları, hatta tedirgin tedirgin çamur atmaya başlamaları hiç düşünmeden “Ne ala” dememize sebep olabilir. Dedik, demeliyiz de.

Diyelim ama şunları da unutmayalım:

Rus prensi Potemkin’in hazırladığı “Doğu Sisteminin Büyük Planı” yani Osmanlı Devleti’ni yıkma projesi incelendiğinde bu projenin ilk adımı Osmanlı’yla dost olup, üstelik “Batı’ya” karşı ittifak olma teklifiyle başladığını unutmamak lazım.

Rusya ve Avusturya arasında Osmanlı topraklarını nasıl paylaşılacağının belirlendiği “Dakya Projesi”ni de unutmamak lazım.
Bu projeler gibi daha onlarca projeler olduğunu da unutmamak lazım.

Bütün bu projelerin Rus Çarı I. Petro tarafından belirlenmiş Rusya’nın hedeflerini belirleyen “Rus Devlet İdeali” politikaları olduğunu da unutmamak lazım.

Sırasıyla Kiev Devleti, Çarlık Rusya’sı, Sovyet Rusya ve en son Rusya Federasyonu adıyla karşımızda olan Rusya’nın hiç aksatmadan bu jeopolitik hafızayla devam ettiğini de unutmamak lazım.

Batı’ya karşı bir müttefike ihtiyaç var. Kabul! 

Dünyaya biraz ayar vermek lazım. Kabul! 

Peki, Rusya Batı değil mi? Batı, Rusya’yı kabul etmiyormuş! Bu bizim derdimiz değil onların kendi arasındaki sorunu. Buradan bakınca Rusya kılçıksız Batı’dır. 

Turizm, sebze ihracatı, inşaat projeleri, nükleer santral, enerji hatları önemli anlaşmalar. Hepsi aksamadan yürüsün inşallah. Üstelik sürekli ayak oyunu oynayan AB’nin kulağının çekilmesi açsından ne güzel bir fırsat dün gerçekleşen buluşma. Krize sebep olan “Uçak vakasının” Türkiye’yi yalnızlaştırma ameliyatının bir neşteri olarak FETÖ tezgâhı olduğunu artık herkes biliyor. Bunun da düzeltilmesi güzel.

Bütün bunları şu uyarı için yazıyorum: “Rusya bizi kurtarmış”, “Aman Allah’ım Putin de zaten ne şahane adam” güzellemeleri yapmak devleti desteklemek demek değildir. Devlet anlaşmalarını yapar, biz Balkanlar’ı, Çeçenistan’ı, Orta Asya’yı ve Suriye’yi biliriz. Putin’in emriyle kalkıp bebekleri parçalayan Rus uçaklarını biliriz. İran ile Putin arasında emperyalist planın farkında olmaya devam ederiz.

“Aman evladım, devlet anlaşma yapıyor olabilir ama senin aklında bulunsun, ayağın tökezlediği anda gelip Anadolu’yu iştigal edecek ilk düşman Rusya’dır” diye çocuklarımıza anlatmaya devam ederiz...

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum