1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Emniyet şiddeti eskisi gibi bir yöntem olarak tekrar kullanmaya mı başladı?
Emniyet şiddeti eskisi gibi bir yöntem olarak tekrar kullanmaya mı başladı?

Emniyet şiddeti eskisi gibi bir yöntem olarak tekrar kullanmaya mı başladı?

Adana’da ortaya çıkan görüntüler akıllarda soru işaretleri oluşturdu!

21 Mart 2022 Pazartesi 11:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de bir zamanlar yaşadığı mağduriyeti şikayet için Emniyet’e gidenlerin dahi kaba dayağa maruz kaldığı vakıadandır. Bu sebeple Emniyet’e gitmemek Emniyet’te kalmanın bir yoluydu eskiden. Sonra işler değişti!

İşlerin farklı şekle bürünmesinin polislerin muhataplarına insan gibi davranmasının temel sebebi AK Parti hükümetleriyle başlayan süreçti. “İşkenceye sıfır tolerans” söylemiyle başlatılan süreç polis teşkilatının "çalışma mantığında" esaslı değişiklikler ortaya çıkardı. Bunlar çok önemli kazanımlardı. Ancak ne yazık ki işler yine bir miktar değişti!

Eski ve yeni Türkiye ayrımı AK Parti’nin gerçekleştirdiği reformlar ile mümkün oldu. AK Parti süreç ilerledikçe yaşadığı badirelerden derin izler taşımaya başladı. 17-25 Aralık, 15 Temmuz Darbe Girişimi süreçleri atlatıldı ama bünyede kalıcı izler bıraktı.

Cari hükümet kendisine olan güvenini büyük oranda kaybetmiş gibi hareket ediyor. Cuntacılar tankla tüfekle yapamadıklarını farklı bir şekilde gerçekleştiriyor özetle! Güvenlikçi politikalar etrafında inşa edilen siyaset dili Türkiye için çok tehlikeli.

Zira Türkiye zaten devletin kimliği gereği baskıcı, otokratik yöntemleri bilen bir ülke. Kemalist mirasın 20 senede tamamen ortadan kalkmasını beklemek saf dillik olacaktır. Reform gerçekleştirenler bu sebeple az biraz dahi olsa güvenlikçi, devletçi politikaları kullanmaya başlayınca devlet hızlıca asli kimliğine bürünüyor! Öldü sanılan şey hortluyor netice olarak!

İşin bir de milliyetçi partiyle kurulan ittifak boyutu var ki bu da öldü sanılanın hortlamasını iyice kolaylaştırıyor. Adana’da polisin gerçekleştirdiği müdahale direk akıllara 90’ları getirdi. Polisin yaptığı hiçbir şey için hesap vermediği yıllarda adam dövmek polisler için sabah sporu gibi bir şeydi. Adana’daki ürkütücü görüntüler her eylem yapana “hain” muamelesi yapmaya hazır Emniyet Teşkilatı’nın sorunlu yapısını gözler önüne seriyor.

Şiddet ve işkencenin eskiden olduğu gibi bir yöntem olarak kullanılmaya başlaması kabul edilemez! İçişlerinin soruşturma başlatması önemlidir ancak hızlı bir şekilde sorumluların meslekten ihraç edilmesi gerekmektedir. Eğer ki bu işin önüne geçilmezse cari hükümet yarınlarda çok daha kötü görüntülerle uğraşmak zorunda kalacaktır!

bxww4olz0i1wuat6ntwygojj3v5zdvfinudikyba.jpeg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum