1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Eleştiriden kimseye zarar gelmez!
Eleştiriden kimseye zarar gelmez!

Eleştiriden kimseye zarar gelmez!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı programda Kızılay Başkanı hakkında sorulan soruya, "Kızılay Başkanı'nın görevde olması beni rahatsız ediyor." ifadesini kullandı.

19 Nisan 2023 Çarşamba 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kızılay Başkanı Kerem Kınık bir süredir tartışmaların ortasında yer alıyor. Deprem sonrasında muhalefetin iktidarı yıpratmak amacıyla yürüttüğü bir kampanya görünümünde olan tartışmalar ilerleyen safhalarda Kınık'ın şahsi meselesi haline dönüştü.

Bugün gelinen noktada Kerem Kınık hakkındaki tartışma ciddi bir antipati ortaya çıkartmaktadır. Kınık'ın muhatap aldığı kimseler ve muhatap alma şekli bulunduğu makamı da yıpratmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da var olan bu rahatsızlığın farkında olmalı ki katıldığı programda Kızılay Başkanı hakkında sorulan soruya, "Kızılay Başkanı'nın görevde olması beni rahatsız ediyor." ifadesini kullandı.

"Kişisel olarak beni rahatsız ediyor. Kendisi çok yıprandı, bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar.

Kızılay dernek statüsünde. Derneklerle ilgili nasıl usuller uygulanacağı mevzuatta belli. Kızılay Başkanı'nın görevden ayrılması gerekiyorsa buna kendisinin karar vermesi lazım.

İstifa edecekse istifa etmesi lazım. Bu resmî bir makam değil. Başkanıyla ilgili kararları kendi kurulları verir."

Daha AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Kınık'ın sadece işine odaklanması gerektiğini ifade etmişti. AK Parti'den bu ve buna benzer seslerin çıkması özeleştiri yolunun kullanılabildiğini gösteriyor. Daha "aktif" bir şekilde kullanılması gereken eleştirel üsluptan kimseye bir zarar gelmez!

Asıl insanlarda var olan rahatsızlığı görmezden gelen hiçbir sorun yokmuş gibi davranıp hadiselerin üstünü örten mantık geri dönüşü olmayan hatalar doğuruyor. Kınık'ın tavır ve üslubundan AK Partili isimlerin de rahatsız olduğunun bilinmesi AK Parti'ye zarar vermez aksine fayda verir...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum