1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Elazığ Fırat Üniversitesinde Kardeşlik Gecesi
Elazığ Fırat Üniversitesinde Kardeşlik Gecesi

Elazığ Fırat Üniversitesinde Kardeşlik Gecesi

Elazığ Genç STK Platformu tarafından Fırat Üniversitesinde 2.si düzenlenen Yılsonu Kardeşlik Gecesi, Üniversite şenlik alanında büyük bir coşkuyla kutlandı.

30 Mayıs 2015 Cumartesi 12:35A+A-

Elazığ Genç STK Platformu tarafından Fırat Üniversitesinde 2.si düzenlenen Yılsonu Kardeşlik Gecesi, Üniversite şenlik alanında büyük bir coşkuyla kutlandı.

Program boyunca başta Mısır, Suriye olmak üzere tüm mazlum coğrafyalara selam gönderildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program ardandan Elâzığ Genç STK Platformu adına açılış konuşmasını yapan Şefik Parlak'la devam etti. Parlak platformu tanıtarak başladığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

''Elazığ Genç STK Platformu; farklı bileşenleriyle tüm mazlum coğrafyaların uğradıkları zulümler karşısında zalimlere ortak tepkiler verme ve kardeşliği pekiştirecek her türlü girişimi gerçekleştirmeye yönelik Fırat Üniversitesi müslüman gençleri tarafından kurulmuştur. Vahyin aydınlığında hareket etme ahlakını yaşamak ve yaşatmaya vesile olmak en büyük arzumuzdur. Rabbimizin öğretilerini ve Rasulullah'ın davet metodunu kendisine şiar edinmiş bir gençlik olarak Türkiye'deki tüm müslümanları üniversitelerde birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Rabbimiz hiç şüphe yok ki kulunu en iyi tanıyandır ve yine hiç şüphe yok ki birlik olmamız, müminlerin kardeş olduğunu hatırlamamız bizim için rahmettir. Bu bağlamda yine özlem duyduğumuz İttihad-ı İslam’ı sağlamak adına tüm İslami bileşenleri de ortak hareket etmeye davet ediyoruz. Ümmetin derdiyle dertlenmek ertelenemeyecek bir sorumluluktur. Ümmetin çocuklarının tıpkı asr-ı saadet döneminde ki gibi huzurlu, mutlu günleri görmeleri için daha çok çalışmalı ve üretken olmamız gerekmektedir. Ve ayrılıkta hayır yoktur! Rabbimiz Kur'an'da şöyle buyurmaktadır:  ‘Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini işte böyle açıklar.' (Al-i İmran 103) Bizler Rabbimizin cennetine girmenin yolunun ancak O’na hakkıyla kulluk etmekten geçtiğini inanan bu inançla amellerini şekillendiren bir gençlik olmaya adayız. Bugün bu meydana gelerek bizleri şereflendiren kardeşlerimiz, ağabeylerimiz ve annelerimiz; siz de bugün küskün olduklarınızla barışmaya ve helalleşmeye gayret ediniz. Peygamber efendimiz (s) bir hadislerine şöyle buyurmaktadır: ‘Birbirinizle ilişkilerinizi kesmeyin, birbirinize arka dönüp sırt çevirmeyin, birbirinize karşı kin beslemeyin, birbirinizi çekememezlik etmeyin. Ey Allah’ın kulları; böylece birbirinizle kardeşler olun. Müslüman bir kimsenin din kardeşine üç günden fazla küs durması helal değildir.

Bugün yanı başımızdaki kardeşlerimizi bile unutur, küskün kalırsak çok kalmaz yarına sınırları başkaları tarafından çizilmiş kardeş ülkelerimizi unutur Rahmanın huzuruna utançla çıkmak durumunda kalırız.

Rabbimiz! Kendine sadece kendine kulluk edenleri sever. O’nun sevgisine mazhar olma isteği bizim tek davamız tek sevdamızdır. Bu sevdanın özelde Elâzığ’ımıza genel tüm ümmet coğrafyasına hakim olması için gelin hep beraber sözleşelim ve Rahmanın huzuruna bir nebze de olsa huzurla çıkalım.

Selam olsun yeryüzünde kardeşçe yaşamayı şiar edinenlere!

Selam olsun tüm mazlumların yardımına koşanlara!

Selam olsun adil adaletli yöneticilere!

Veyl olsun kardeşliğimizi bozanlara!

Veyl olsun zalim diktatörlere!

Veyl olsun Allah'tan başkasına kulluk edenlere!"

Şefik Parlak'ın konuşmasının ardından Stand Up amacıyla sahneyi alan Recep Demirkaynak meydandakilere keyifli anlar yaşattı.

Akşam ezanin okunmasıyla üniversiteli gençler ve konuklar meydanda cemaatle namaz kıldı.

Namazın ardından programın ikinci bölümünün tamamında sahneyi alan Grup Yürüyüş Arapça, Kürtçe, Türkçe marşları ve ezgileriyle meydandakileri coşturdu.

elazig-firat-universitesinde.jpg

grup-yuruyus-elazig-firat-universitesinde03.jpg

grup-yuruyus-elazig-firat-universitesinde04.jpg

elazig-firat-universitesinde02.jpg

elazig-firat-universitesinde03.jpg

grup-yuruyus-elazig-firat-universitesinde06.jpg

elazig-firat-universitesinde04.jpg

grup-yuruyus-elazig-firat-universitesinde07.jpg

Fotoğraflar: Mehmet Salih Barman

 

HABERE YORUM KAT