1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Elazığ Depreminden Notlar
Elazığ Depreminden Notlar

Elazığ Depreminden Notlar

AID ve Özgür-Der'den bir ekip ile birlikte Elazığ'daki deprem bölgesine giden Hasip Yokuş kardeşimiz izlenimlerini Haksöz-Haber okuyucularıyla paylaştı.

26 Ocak 2020 Pazar 15:54A+A-

M. Hasip Yokuş'un izlenimleri:

Zemheri soğukların yaşandığı 24 Ocak Cuma akşamı büyük bir sarsıntı yaşadık. Bir apartman dairesinin 6. Katında ve üzerinde 7 kat daha bulunan 13 katlı bir binada yaşayan biri dua etmek ve Kadir-i mutlak olana sığınmaktan başka ne yapabilir ki? Bir kez daha çaresizliğimizi ve zavallılığımızı ayn-el yakin hissettik.

2003 yılında Bingöl depreminden edindiğimiz müktesebatın yardımıyla depremin muhtemel şiddetini tahmin etmeye ve bu doğrultuda yapmamız gerekenleri uygulamaya koyulduk. Diyarbakır’ın birinci dereceden deprem bölgesi olmadığı, depremin kuzeyimizden geçen fay hattı üzerinde ve bize yakın bir yerde meydana geldiğini az çok tahmin edebiliyordum. Burada böylesine sarsıcı bir şekilde hissedilen deprem kim bilir asıl odak yerinde taş üstünde taş bırakmamıştır. Hızlı iletişim imkanları sayesinde merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini öğrenmemiz uzun sürmedi. İlk dakikalardan itibaren resmi makamlar tarafından paylaşılan bilgiler doğrusunu söylemek gerekirse hiç inandırıcı görünmüyordu.

İlk şoku atlattıktan sonra AID ve Özgür-Der’den arkadaşlarla sabah erkenden deprem bölgesine gitmek üzere anlaştık.

Yazının Devamı >>>

Etiketler : ,