1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin'den Yeni Kitap: İslami Uyanış Sürecimiz ve İslamcılık Söyleşileri
Ekin'den Yeni Kitap: İslami Uyanış Sürecimiz ve İslamcılık Söyleşileri

Ekin'den Yeni Kitap: İslami Uyanış Sürecimiz ve İslamcılık Söyleşileri

Ekin Yayınları'nın yeni kitabı olan "İslami Uyanış Sürecimiz ve İslamcılık Söyleşileri" kitabı Hamza Türkmen'in imzasıyla raflarda yerini aldı.

08 Eylül 2015 Salı 14:42A+A-

Haksöz Haber

Ekin Yayınları, Araştırmacı-Yazar Hamza Türkmen’nin Türkiye’de İslâmî uyanış ve tevhidî bilinçlenme süreçleriyle ilgili birikimini ve tanıklıklarını paylaştığı farklı yayın organlarında yayınlanan söyleşilerinden bazılarını bir araya getirerek kitaplaştırdı.

Akıcı ve okuma kolaylığı taşıyan bu söyleşiler kitapta iki ana başlık altında tasniflendi:

1. “İslâm’ı Kavrama Çabalarımız ve İslâmcılık”,

2. “Mektebî Çizgimiz ve Pratiğimizin Muhasebesi”.

Türkmen'in, birikim ve tecrübelerinin paylaşıldığı bu kitap, Türkiye’de İslâmcılığın gelişim seyrini içeriden bir bakışla izah ederken İslâmcılığın gelecek tasavvuruyla ilgili de önemli analizlerde bulunmaktadır.

Türkmen’in sunuş yazısındaki şu vurguları önemli:

“İslâm’ı kavrama ve yaşama azmini sürdürenler için tüm düşmeler ve kalkmalar bir tecrübe, bir birikimdir. Ve süreç ilerledikçe tüm çözülenlere ve lokalleşenlere rağmen Türkiye'de İslâmî uyanış ve tevhidî bilinçleniş süreci kök saldı ve değerini bilenler için birikimini göğertti.

Artık bilgiye ulaşmak isteyenler için çorak toprak yeşerdi. Artık bilgi eksikliğimiz mâzeret değil. Eksikliklerimiz daha çok adapda, üslupda, birlikte iş yapabilme becerisini elde edecek hasbilik, isar, şûra ve adanmışlık bilincinde.

Nasıl bir yönetim tarzı ve sosyo-ekonomik, sosyo-kültürel bir model istendiği konusuyla ilgili gündemler afakidir. Yerel ve küresel kuşatmalar ve zaafa uğramış bir ümmetin parçaları olarak ulus devlet çatıları altında, modernitenin taarruzuna muhatap olarak yaşıyoruz. Uzun erimli ideallerimizi ilkin kendi aramızda, şûra temelli birlikteliklerimizde yaşatabilme aşamasına geldik mi gelmedik mi sorusunu öne çekmeliyiz.

Şu anki stratejik aşamamız, hazarda veya seferde var kalabilmek ve geleceğimize hazırlanabilmek için kendimize ve ümmetin diri kollarına özgürlük alanları açabilmek olmalıdır. Yahut mevcut durum muhasebemize uygun olarak harekât hattımızı, sünnetullah çerçevesinde yeniden ele alabiliriz.

Niteliğimiz, dayanışmamız ve birlikte iş yapabilme ahlakımız geliştiği sürece istikâmetimizin merdivenlerinden tırmanmak imkânlıdır. Yeter ki fıtrî olana ve vahyin toplumsal yasalarına uygun çizgide gereğince yol alabilelim.

Yerel ve küresel vesayet sistemlerini en fazla ürküten de, uyuyan devi uyaracak, eğitecek ve mücadele saflarına nitelikli katılımı çoğaltabilecek bu kolektif bilinçlenme düzeyidir. Bu düzeyi besleyecek etkenlerden en önemlisi de İslâmî duyarlılık ve uyanış süreçleridir. Tevhidî bilinç duyarlılıktan güç almalı, duyarlılık bilinçle kucaklaşmalıdır.”.

islami_uyanis-surecimiz_ve_islamcilik_soylesileri_hamza_turkmen_03.jpg

İslami Uyanış Sürecimiz ve İslamcılık Söyleşileri

Hamza Türkmen

Basım: Eylül 2015

392 Sayfa / 13,5x21 cm / Karton Kapak

Fiyat: 20 TL

Ekin Yayınları

İletişim: 0212 524 10 28

[email protected]

twitter/ekinkitap

facebook/ekinkitap 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum