1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin'den "Mü'minlerin Özellikleri" Kitabı Çıktı
Ekinden Müminlerin Özellikleri Kitabı Çıktı

Ekin'den "Mü'minlerin Özellikleri" Kitabı Çıktı

"Bu çalışma birer iman yurdu, Kabe’nin birer şubesi olan mü’minlerin 'Ev Okulları’nda, Kur’ân halkalarında yaşanarak ortaya çıkmıştır."

27 Ekim 2011 Perşembe 11:40A+A-

Kur’an araştırmaları ile tanınan yazar Fevzi Zülaloğlu’nun Kur’an Çalışmaları serisinin ilk kitabı olan “Mü’minlerin Özellikleri” Ekin Yayınları etiketi ile raflardaki yerini aldı. Kitap evlerde yapılan Kur’an çalışmalarının bir ürünü.

Birinci bölümü dört ana başlık altında toplanmış: “Doğrudan Allah’a Karşı Sorumluluklarımız”; “Kendimize Karşı Sorumluklarımız”, “Müminlere Karşı Sorumluluklarımız” ve “İnsanlara Karşı Sorumluluklarımız”. İkinci bölümde Kur’ân’da “Ey İman Edenler!” ifadesiyle doğrudan mü’minleri muhatab alan ayetler incelenmiş. Üçüncü bölümde ise, mü’minlerin özgün vasıflarını mesellerle ortaya koyan ayetler incelenmiş.

Arka Kapaktan:

“Nûr Sûresi, 36. ayete göre, Allah’ın adının çokça anıldığı evleri Allah derecelerle terfi ettirir. Bu çalışma birer iman yurdu, Kabe’nin birer şubesi olan mü’minlerin  “Ev Okulları’nda, Kur’ân halkalarında yaşanarak ortaya çıkmıştır.

Çalışmamızın ana hedefi Kur’an diliyle müminlerin temel özelliklerini incelemektir. Kur’ân’ın hiçbir kalıba sığdırılamayacağı, tam olarak tasnif edilmeyeceği gerçeğinin farkında olmakla birlikte çalışmamızda konulu tasnif tercih edilmiştir. Ayrıca emir ve nehiy ifade eden vurgulara yer vermekten çok, doğrudan özgün vasıflara işaret eden ayetler incelenmiştir.”

muminlerin-ozellikleri_fevzi-zulaloglu_ekin.jpg

Ekin Yayınları İletişim:

Tel: 0212 524 10 28

[email protected]

Zülaloğlu’nun; “Temel Kaynağımız Kur’an”, “Kur’an’da Dua ve Rasullerin Dua Örnekleri” ve “Ramazan Risalesi” adlı kitapları da daha önce Ekin Yayınları tarafından basılmıştı. Ayrıca Zülaloğlu, Haksöz Okulu serisinin ilk kitabı olan “Yolumuzu Aydınlatan Kur’ani Kavramlar” adlı 840 sayfalık eserin de editörlüğünü yaptı.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

9 Yorum