1. HABERLER

  2. KİTAP

  3. Ekin Yayınları’ndan yeni bir eser: ‘Dini Doğru Anlamak’
Ekin Yayınları’ndan yeni bir eser: ‘Dini Doğru Anlamak’

Ekin Yayınları’ndan yeni bir eser: ‘Dini Doğru Anlamak’

Ramazan Yazçiçek’in kaleme aldığı  ‘Dini Doğru Anlamak’ isimli kitabı Ekin Yayınları tarafından okuyucu ile buluşturuldu.

14 Temmuz 2021 Çarşamba 15:24A+A-

“’Ahlâk’ın bilgisine sahip olmak kişiyi ahlâklı kılmadığı gibi, ‘Tevhid’in bilgisine sahip olmak da kişiyi muvahhit kılmaz! Bilinmelidir ki asıl olan, ahlâk gibi tevhidin de amel ile teyid edilmesidir…

Din teriminin Kur’ân’da, yol, hayat tarzı, hesap günü, kanun, hüküm anlamlarında kullanılmış olması, dinin, insanın her tülü inancını, düşüncesini, tavır ve davranışlarını ifade eden, insanın yaşam tarzını ya da yaşamında izlediği yolu, istikâmeti göstermektedir. Bu bağlamda düşünüldüğünde ise dinin doğru anlaşılması bir mü’min için olmazsa olmazdır.

Araştırmacı-Yazar Ramazan Yazçiçek’in daha önce müstear isimle yayımlanmış olan  “Dini Doğru Anlamak” adlı çalışması, dini anlamak konusunda önemli bir başucu eser niteliğindedir. Uzun bir süredir yeni baskısı olmayan bu kıymetli eser, yazar tarafından tekrardan gözden geçirildi ve Ekin Yayınları tarafından yayımlandı.

kapak-004.jpg

Arka Kapak yazısından:

Kur'ân, kayıp ümmetin kendisini bulma referansıdır. Vahiy, fıtrat alıcılarına karşılık verir. O, İlâhî vaad ile tahriften korunmuştur. Müslüman'ın yol azığı, hayat kaynağı Kur'ân'dır. Ve Kur'ân'ın yaşama dönük yüzü, Peygamberi Sünnet'tir. Kur'ân'ı rehber edinenlerin hiç bir zaman yok olmayacakları doğru söz ile haber verilmiştir. Hayırlı ümmetin mensuplarının adı Müslüman, önderleri ise Allah (cc)'ın kulu ve Rasûlü (as) Muhammed'dir.

'Müslüman' adından başka isimlere ihtiyaç duyanların, Allah Rasûlü’nden başka önderleri olanların, Kur'ân'la birlikte başka dinamiklere başvuranların, Allah'tan başkalarını da hoşnut etme gayretinde olanların; kısacası, Allah'tan başkalarına kul olmaya heveslenenlerin, alınlarında kazınmış kimlikleri bile olsa onlar ‘Allah'ın Dini'nin tâbileri değillerdir. Neye yönelmiş, neye güvenmiş, neye dayanmışlarsa onun dinine tabi olmuşlardır. Allah'ın Dini üzere olmak ancak dini doğru anlamakla mümkündür. Doğru anlaşılması gereken din, ed-Din olan İslâm'dır.

“Dini Doğru Anlamak” adlı kitabın konusu da, dinin doğru anlaşılmasının yol işaretlerine dairdir.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum