1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin Yayınları'ndan 'İslami Hareketler Serisi' Kampanyası
Ekin Yayınları'ndan 'İslami Hareketler Serisi' Kampanyası

Ekin Yayınları'ndan 'İslami Hareketler Serisi' Kampanyası

Ekin Yayınları, İslami Hareketler Serisi’nde yer alan 5 kitap için Mayıs ayına özel bir kampanya düzenledi.

01 Mayıs 2014 Perşembe 15:04A+A-

Kampanya kapsamında adı belirtilen kitaplar set olarak %50 indirim yapılacak bunun yanı sıra 2 takım ve üstü alımlarda kargo da Ekin Yayınları tarafından karşılanacak. Kampanya kapsamında yer alan kitaplar;

 
muslumankardesler.jpg

Müslüman Kardeşlerin Doğuşu - 1928-1942
Brynjar Lia – 424 syf

Bu çalışma, Müslüman Kardeşler hareketinin ortaya çıkış problemini çözümlemeye çalışmakta, bu alanda kendisinden önce yapılmış çalışmalardan farklı olarak, Müslüman Kardeşler'in örgütlenme biçimleri, ıslahat programları ve ideolojik kalkış noktaları üzerinde yoğunlaşmaktadır. El Benna ailesinin kişisel arşivinden de istifa edilen bu çalışma da “İhvan Nedir ve Nasıl Kuruldu?” sorusuna etraflıca bir cevap bulacaksınız.

***el_benna.jpg

Hasan el-Benna’ın Siyasi Düşüncesi
İbrahim el-Beyumi Ganim – 520 syf

İbrahim el-Beyumi Ganim’in kaleme almış olduğu, orijinal isminin “el-Fikru’l SiyasiyeLi’l İmam Hasan el-Benna” olan ve Türkçeye “Hasan el-Benna’nın Siyasi Düşüncesi” ismiyle tercüme edilen kitap Ekin Yayınları tarafından Temmuz 2012 de yayımlanmış bulunmaktadır. Kitap 520 sayfa tutarında olup yazarın kendisine ait bir sunuş yazısı, bir önsöz ve eski bir ifadeyle söylersek üç babdan, bir bibliyografya ve bir dizinden oluşmaktadır.

***cemaat-i-islam.jpg

Cemaat-i İslami
S. Veli Rıza Nasr – 432 Syf

Cemaat-i İslami, İslami ihya hareketlerinin en eski ve en etkililerinden birisi olup İslami bir ideoloji ile islam'ın modern inkılâpçı bir yorumunu hayata geçirme amacına matuf bir soysal hareket biçimi geliştirebilmiş ilk İslami harekettir. Cemaat, 1941'den beri Fas'tan Malezya'ya kadar bütün ihyacı hareketleri etkilemiş ve Güney Batı ile Güney Asya'daki ihyacı düşünce tarzını yönlendirmiştir.

Afrika'daki, Orta Doğu'daki, Asya'daki ve Avrupa'daki Müslümanların, İslam'ı Batı'nın karşısına çıkarmasında bu yöndeki siyasi perspektifin ve eylemliliğin geliştirilmesinde Cemaat'in rolü büyüktür.

Elinizdeki eser, Cemaat'in ideolojik kökleri, toplumsal temelleri, teşkilat yapısı ve siyasi yönelişinin tahlili üzerine yoğunlaşmaktadır.

***hizbuttahrir-001.jpg

HİZBU’UT TAHRİR VE HİLAFET
Süha Taci Faruki – 368 Syf

Dr. Süha Taci Faruki Hizbu't Tahrir hareketinin yapısını, stratejisini, tarihini ve doğuşunu etraflıca araştırdığı bu çalışmasında, hareketin kurucu önderi olan Takiyüddin Nebhani'nin yazılarından çıkarttığı ana temaları çözümlemekte,  radikalizm ve reformculuk arasında bir yerde duran 20. yüzyıl İslamcı söyleminin oluşumunda dönüm noktasını temsil eden Hizbu't Tahrir hareketi ile bu hareketin benimsediği ideolojik çerçeveye kaynaklık eden İslam anlayışı üzerine yoğunlaşmaktadır.

***seria-gazze.jpg

Batı Şeria ve Gazze’de İslami Direniş - Hamas ve İslami Cihad
Zeyyad Ebu Amr – 216 Syf

Bu kitap, Batı Şeria ve Gazze’de faaliyet gösteren iki İslami yönelimi incelemektedir. Bu yönelimler, İhvan-ı Müslimin’in Filistin kolu olan Hamas ve İslami Cihad hareketleridir. Bu araştırma iki İslami yönelimin doğuşu, gelişimi, her birinin temel kalkış noktaları, bu iki hareketin anlaştığı ve ihtilaf ettiği noktalar, Filistin sorununa yaklaşımları, FKÖ ve bu örgütün şemsiyesi altından bulunan diğer ulusal gareketlerle ilişkileri, 1987 yılı Aralık’ında Batı Şeria ve Gazze’de alevlenen halk intifadasında oynadıkları roller ve tüm bu konularla alakalı bir takım meseleler ele alınmaktadır. Yazarın bu çalışma ile ilgili temel hedefi Batı Şeria ve Gazze’de İslami hareketlerin gelişimini gözler önüne sermek olmuştur.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum