1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin Yayınları’ndan Çocuklar İçin Yeni Kitaplar
Ekin Yayınları’ndan Çocuklar İçin Yeni Kitaplar

Ekin Yayınları’ndan Çocuklar İçin Yeni Kitaplar

Özgür-Der bünyesinde faaliyet gösteren Özgür Çocuk Kulübü, Ekin Yayınları'ndan “Özgür Çocuk Kitapları”nı çıkarmaya başladı.

05 Kasım 2012 Pazartesi 16:17A+A-

HAKSÖZ HABER

-Etkinliklerle Elif Cüzü-

-Edisyon-

elif_cuzu_ekin-yayinlari.jpg

İki kitap ile yayına başlayan Özgür Çocuk Kitapları’nın ilki “Etkinliklerle Elif Cüzü” başlıklı kitap. Çocuklarımızın Kur’an eğitiminin ilk basamağı olan “Etkinliklerle Elif Cüzü” Özgür Çocuk Oyun Evi Öğretmenlerinden Nilüfer İnan, Zehra Ç. Türkmen ve Isparta İlk-Der’den Gülay İntepe’nin ortak çabalarıyla hazırlanmış bir eser. Ana sınıfı ve ilköğretim öğrencilerinin faydalanacağı nitelikte hazırlanan Elif Cüzü”nün içinde etkinliklerle desteklenerek eğlenceli hale getirilen Kur’an harflerinin öğrenimi ve keyifli alıştırmalar yer almakta.

Hattat Ali Sıtkı Özalp tarafından hat yazımı yapılan Elif Cüzü’nün ilk 30 sayfasında Kur’an harflerini simgeleyen resimler ve resimlere yapılacak faaliyet çalışmaları yer alıyor. Harflerin karışık öğrenimi ve harekelerin tanınmasından sonra alıştırmalar bölümü geliyor. Alıştırmalar kısmı yanlış olan harfi veya harekeyi işaretleme, noktaları birleştirme, noktaları boyayarak gizli harfi ortaya çıkartmak gibi sayfalardan oluşuyor. Alıştırmalardan sonra ki kısımda ise, yıldız, balık, civciv, gemi, elma, armut, güneş, kelebek gibi çerçevelerin içerisine yazılan Arapça kelimeler ile çocukların Kur’an öğrenmesi keyifli hale getirilmiş. Bazı sayfalara ödül sayfası notunun düşülmüş olması çocuklara Kur’an eğitimini teşvik etmek ve hızlandırmak açısından önemli.

Çeşitli hayvan, çiçek ve şekillerle çocukların dikkatini çekecek şekilde hazırlanan ve çizimleri M. Ahmet Demir tarafından yapılan “Etkinliklerle Elif Cüzü” kitabının çocuklarımızın Kur’an eğitiminin ilk basamaklarında önemli katkı sağlamasını umut ediyoruz.

-Namaz ve Dua-

-Zehra Ç. Türkmen-

namz-ve-dua_ekin_yayinlari.jpg

Ekin Yayınları tarafından baskıya hazırlanan Özgür Çocuk Kitapları’nın ikincisi ise “Namaz ve Dua”  Kitabı. Küçük boy olarak basılan ve özellikle İlköğretim 1. ve 3. sınıflara hitap eden kitap Zehra Ç. Türkmen tarafından hazırlandı. Bu kitabın çizimleri de, M. Ahmet Demir tarafından yapıldı.  Kitabın içerisinde Namaz ve duanın önemini resimlerle anlatan kısa yazılar yer almakta.  Ayet, hadis ve sözlerle desteklenen kitap bulmacalar, hikâye, şiir ve etkinliklerle desteklenerek çocukların ilgisine sunulmuş.  Namaz ve Dua Kitabı’nın devamı farklı konu başlıklarıyla seri oluşturacak şekilde düzenli periyodlarda çıkmaya devam edecek.

Seriyi oluşturacak başlıklardan bazıları şöyle: Namaz ve Dua, Temizlik ve Abdest, Allah Sevgisi ve Kur’an Okumak, Ben Kimim-Vahiy Nedir?, Kardeşlik ve Dayanışma, Oruç ve İnfak, Tesettür, Anne Baba Sevgisi, Hacc ve Kurban, Helal ve Temiz Yiyecekler ve benberleri…

Ekin Yayınları tarafından Çocuk okuyucular için yayınlanan “Etkinliklerle Elif Cüzü” ve “Namaz ve Dua” kitabının çocuklarımızın dini eğitimine olumlu katkılar sağlaması ve Kur”an nesli oluşturma çabalarımızda basamak olması duası ile bu hayırlı çalışmada emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. 

İrtibat:
Ekin Yayınları
02125241028
[email protected]
facebook.com/ekinkitap
twitter.com/ekinkitap

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum