1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin Yayınları'ndan 2 Yeni Kitap
Ekin Yayınları'ndan 2 Yeni Kitap

Ekin Yayınları'ndan 2 Yeni Kitap

Ekin Yayınları Mart ayında 2 yeni kitabı okuyucu ile buluşturdu.

15 Mart 2016 Salı 12:17A+A-

Araştırmacı-yazar Lokman Doğmuş'un "Darbenin Pençesinden Silahlı Devrime LİBYA" isimli eseri ile Murat Özer'in "Varoluş Savaşımız" isimli kitapları raflardaki yerini aldı.

DARBENİN PENÇESİNDEN SİLAHLI DEVRİME

17 ŞUBAT DEVRİMİNİN TARİHİ

LİBYA

LOKMAN DOĞMUŞ

Libya'yı tek bir kişiye indirgeyen kibirli bir üsteğmenin ülkeyi nasıl yönetebildiği, bir askeri darbenin 42 yıl boyunca “devrim” adı altında bütün imkânlar kullanılarak bir toplumun benliğine nasıl kazınmaya çalışıldığı ve nasıl karşılık bulduğu, 17 Şubat Libya devriminin temel saiklerinin; ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine neredeyse bütün şehir ve yerleşim birimlerinde ayağa kalkan kitleleri tetikleyen etkenin ne olduğu ile ilgili bilinmeyenler bir hayli fazla.

Bu nedenle devrim öncesini ele almadan devrim hakkında adaletli bir fikre varmanın kolay olmadığından hareketle öncelikle Kaddafi dönemine ışık tutmaya çalıştık. Burada bütün Libya tarihini ele almak elbette bu kitabın sınırlarını aşacağından devrim öncesi döneme genel anlamda göz gezdirmeyi tercih ettik. Ardından devrimin nasıl başladığı, nasıl bir süreç izlediği ve sonrası ile ilgili ulaşabildiğimiz bilgileri, o günlerde oldukça yaygın olan dezenformasyon ve propagandadan eleyerek bir araya getirdik.

libya-kapak.jpg

 

Basım: Mart 2016

Isbn: 9786055146290

472 Sayfa / 13,5x21 cm / Karton Kapak, 25 TL

Ekin Yayınları

02125241028

[email protected]

twitter/ekinkitap, facebook/ekinkitap 

 

 

VAROLUŞ SAVAŞIMIZ

MURAT ÖZER

Varoluş Savaşımız, İki kutuplu dünyanın çöktüğü ve çökerken tüm curufatını ümmetimizin üzerine boşalttığı bir dönemde kurtuluş ümidimizdir. 46 ülkeden gelen işgalci sürülerini tarumar eden Afganistan kasırgasıdır. Amerikan kibrini, İngiliz siyasetini Felluce'nin Ramadi'nin çöllerine gömmenin adıdır. Ürdünlü Hattap'ın Çeçen dağlarında, Çeçen genç Rüstem'in ömrünün baharında Suriye topraklarında kanıyla dünyaya haykırdığı sedasıdır. Mısır halkının yiğit evladı Esma Biltaci'nin çağdaş firavunların karşısına dikilip bedenini siper etmesidir. Filistinli Muhammed Durra'nın çaresizce ruhunu teslim ederken Mescid-i Aksa'ya olan bağlılığını haykırmasıdır. Biçilmeye çalışılan Tunus'un yasemin devrimidir. Ömer Muhtar'ın izinde giden Libya'nın Ebu Selim zindanında zulmün yüzüne inen şamarıdır. Atası İskilipli Atıf'ın kutlu yolunu sürdürerek başörtülerini cellatlarının önüne koymayan, Allah'ın ayetlerini başlarında onurla taşıyan genç kızlarımızın izzet hikayesidir.

Savaşımızın temel kalkış noktası şüphesiz ıslah, dini düşüncenin tecdidi, hurafe ve bidatlerden arınmış nasslara ve sahih sünnete dayalı bir din anlayışının yeniden ihdasıdır. Bu savaş, fiili olarak işgalin olduğu topraklarımızda güçlü bir direnişi savunurken; fiili işgalin son bulduğu fakat sömürgecilerin çıkarlarını işbirlikçi yönetimler eliyle sürdürdüğü ve büyük çoğunluğu azınlık diktatörlüklerine dayanan rejimlerin tahakkümündeki topraklarımızda ise tüm sosyal, kültürel, siyasi, akademik ve sanatsal araçların kullanıldığı bir mücadeleyi öngörmelidir.

varolus-savasimiz-kapak.jpg

Basım: Mart 2016

Isbn: 9786055146306

264 Sayfa / 13,5x21 cm / Karton Kapak, 15 TL

Ekin Yayınları

02125241028

[email protected]

twitter/ekinkitap, facebook/ekinkitap

 

 

 

libya-reklam.jpg

varolus-savasimiz-reklam.jpg

HABERE YORUM KAT